HP с първата в света хибридна работна станция

HP представи новата си работна станция, но тя не напомня на нищо, което бихте очаквали. HP ZBook x2 е под формата на хибридно устройство, което е насочено към творческата общност. Моделът включва четири-ядрен Intel Core процесор, до 32GB RAM, до 2TB дисково пространство, NVIDIA Quadro графика и тиха охлаждаща система с двоен вентилатор. HP Zbook x2 ще бъде достъпен в Европа, Близкия Изток и Африка през декември, с начална цена от 1,949 Евро.

HP ZBook x2 работи в четири режима: лаптоп, хибрид, скачен и таблет. В режим лаптоп, устройството е мощна мобилна работна станция с клавиатура, подсилена от HP ZBook Studio. В скачен режим, HP ZBook x2 може да захранва два допълнителни 4K дисплея или общо пет дисплея. За творческа работа е налична и НР писалка, която не се нуждае от зареждане. Тя е базирана на технологията Wacom EMR и предлага 4 096 нива на чувствителност на натиска на писеца с разнопосочни възможности за наклон, налична и е гумичка за изтриване.

HP ZBook x2 разполага с HP Sure Start Gen311 за BIOS защита, TPM 2.0 за хардуерно базирано криптиране, методи за удостоверяване чрез Smart Reader и Client Security Suite Gen3 за защита на данните, устройството и идентичността, както и лицево разпознаване и четец на пръстови отпечатъци.

Корпусът на хибрида е от алуминий и магнезий, с тегло стартиращо от 1.6кг. и дебелина от 14.6 мм в режим таблет и тегло от 2.2кг. и дебелина от 20.3мм в режим лаптоп. Екранът е с диагонал 14“, резолюция 4K и възможност за вариант с 10-битов HP DreamColor дисплей с един милиард цвята, калибриран до 100% от Adobe RGB. Батерията е с издръжливост до 10 часа при максимална продуктивност и поддържа технология за бързо зареждане (50% за 30 минути).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.