Запознайте се с българското гейм студио Brinicle Games

По време на второто издание на GDS Monthly, организаторите дадоха възможност на независимото студио Brinicle Games да представи екипа и проектите си. Днес ще ви запознаем с това малко инди студио за игри. То включва петима ентусиасти, които в свободното си време разработват игри, което е и мечтата и водеща им сила в момента. Името на студиото е базирано на специфичния термин известен като леден сталактит.

Екипът е сформиран през през февруари тази година, няколко седмици след участието на Георги Божилов и Георги Костов в “Plovdiv Game Jam 2017” част от “Global Game Jam”. Малко след това се присъединява и Димитър Табаков, а няколко месеца по-късно към Brinicle се включват и двама братя графични дизайнери – Ивайло Иванов и Ростислав Иванов.

Началния им ентусиазъм ги е изправил пред амбициозен проект, който според думите им доста е надхвърлял възможностите им. Все пак са стигнали до базова концепция за играта и сюжет, но проектът е отложен за бъдеща реализация. Така идва и първата им разработка, техният вариант на популярната игра Battle City от 1985 г.

 

Играта е със съвременни концепции и новости, така че да напомня за оригинала, но и да оставя изненада и позитивни впечатления от изиграването ѝ. По време на GDS Monthly видяхме алфа версията с кодово име Project Tanks 2017, която е в 2D, но в процес на разработка са 3D модели на нива и танкове. С нетърпение очакваме да видим бъдещото развитие на Brinicle Games.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *