Intel подготвя умни очила, които изглеждат … като нормални очила

Благодарение на The Verge, които първи имаха достъп до устройството, научаваме за новите умни очила на Intel. Наречени Vaunt, очилата са леки и на пръв поглед изглеждат като обикновени очила. Моделът е с пластмасови рамки и тежи 50 гр., което е с малко повече спрямо стандартните слънчеви очила и много по-малко от Google Glass. Електрониката е натъпкана в самата конструкция, а проектирането се извършва от ниско-енергиен лазер. Проектираната картина е монохромна с резолюция 400 x 150 и се визуализира директно в окото. Няма наличие на камера, което позволява и постигането на ниско тегло и компактни размери.

Vaunt по-скоро дават базови известия, позволявайки незабелязано да се осведомявате за новостите. Вграденият сензор за движение може да засече къде се намирате и да дава свързана информация – ако сте в кухнята например рецепти.

Картината се проектира зад ретината и винаги е фокусирана. Налична е Bluetooth свързаност за свързване към смартфон, а освен това има още компас и акселерометър. Бъдещи модели могат да включват и микрофон за достъп до гласови асистенти. В момента управлението става чрез жестове на главата.

Моделът все още е в ранен етап на развитие и няма яснота кога ще се появи на пазара като завършен продукт.

Снимка: The Verge

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *