X-mini Click 2

X-mini е сред пионерите що се отнася до портативните говорители. Компанията пусна изключително популярните си продукти преди години и продължава да предлага решения в тази област. Click 2 е едно от последните попълнения при джобните говорители и се побира в дланта на ръката.

Дизайн

Мини колонката е с широчина 50 мм и височина 30.5 мм, а горната ѝ част е с мрежесто метално покритие. Дизайнът е съвсем семпъл, без излишни елементи. Устройството се предлага в сив, син и червен цвят.

Бутонът за включване е в основата на колонката, която е с гумирано покритие. Там също е разположен и Micro USB портът за зареждане.

В комплект с Click 2 получавате връзка за носене и късичък Micro USB кабел за зареждане.

Основни характеристики:

Размери: 50 x 30.5 мм, 85 г
Говорител: 36 мм/4Ohm/3W
Честотен обхват: 160Hz – 16KHz
Signal-to-noise: ≥ 80db
Изкривяване: ≤ 1.0%
Батерия: 400mAh
Свързаност: Bluetooth v4.2 (A2DP, HFP, HSP)

Още с разопаковането останах изненадан от размера на колонката. Това определено е най-компактният говорител, който ми е попадал някога. Съвсем спокойно може да се носи дори в джоб.

Сдвояването със смартфон става изключително лесно. Включвате Bluetooth функционалността на телефона, натискате и задържате за 2-3 сек. бутона на колонката и я избирате от менюто на телефона когато се появи там.

След това пускате аудио съдържание и се наслаждавате на звука.

За компактните си размери, колонката предоставя впечатляващо силен и плътен звук. Разбира се това зависи и от качеството на звуковия източник.

Вградената батерия е с капацитет 400mAh и се зарежда за над 2.5 часа, а издръжливостта според компанията достига до 6 часа при възпроизвеждане през Bluetooth.

Можете да зареждате колонката от компютър, външна батерия, стандартно зарядно или др. В това отношение разполагате с доста възможности.

По отношение на обхвата, той е стандартен за Bluetooth – до 10 метра.

Ползвах колонката с няколко устройства, но само с едно имаше проблеми – Huawei P smart. Можех да провеждам разговори, но не се възпроизвеждаше музика. Безпроблемно работи с Moto G4 Plus, лаптоп Lenovo ideapad Z2015, Samsung Galaxy S6 Edge.

Разширена функционалност

Освен основната си функция като безжичен говорител, Click 2 може да бъде използван и за провеждане на разговори, благодарение на вградения си микрофон. Приемането на входящо обаждане става чрез натискане на бутона, затварянето също.

Трябва да отбележа, че качеството на входящия звук е на ниво и достатъчно силно, че да чувате в средна и дори по-голяма стая. За съжаление обаче, за да ви чуват добре от отсрещната страна трябва да сте доста близко до колонката. Предполагам това се дължи на разположението на микрофона, чиито отвор се намира в основата на конструкцията.

Налична е и опция за използване на колонката за правене на снимки през свързания смартфон. За целта отваряте камера приложението и натискате два пъти бутона (на колонката), заснемайки изображение. Функционалността е нещо като дистанционно за заснемане.

Подобно на други модели X-mini, Click 2 предлага възможност за свързване на втора колонка от същия модел за възпроизвеждане на стерео звук.

Заключение

X-Mini Click 2 изненадва с компактните си размери и силния и плътен звук, който предоставя. Малкият размер прави колонката добър спътник при всякакви пътешествия, тъй като може да се носи дори в джоб.

Цената на модела е 49 лв. като у нас може да бъде закупен от Ozone.bg.

Павлин Луканов

One thought on “X-mini Click 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *