x-mini Xoundbar

След като наскоро ви запознах с джобната преносима колонка на x-mini Click 2, сега ще ви представя накратко и едно малко по-голямо предложение на компанията. Xoundbar също е компактна безжична колонка, но вече с два стерео говорителя и доста по-различен дизайн от по-малкия си събрат.

Дизайн

Xoundbar е с правоъгълна форма като отпреди отзад има черни метални решетки, зад които са разположени говорителите. Страничната рамка е в сиво и като цяло придава приятен дизайн на устройството. Отдолу има гумирано покритие, което предпазва от плъзгане върху различните повърхности.

В горната част се намират хардуерните бутони за управление.

Отзад в основата е портът за зареждане.

Основни характеристики:

Размери: 118.8 x 21.5 x 45.8 мм, 128 г
Говорители: 3W x 2, 160Hz – 16kHz, 36 мм, магнитн
IPX рейтинг: IPX4
Bluetooth: v4.2, до 10 метра
Батерия: 700mAh, издръжливост до 5 часа

Сдвояването става доста лесно, включвате колонката и отваряте Bluetooth настройките на устройството си. Оттам избирате модела и готово, звукът вече минава през него.

Очаквано звукът е по-добър от предходния модел, с който ви запознах. Това разбира се е логично, имайки предвид наличието на двата говорителя, които пресъздават и стерео звук. Силата на звука е значителна и моделът ще е подходящ за озвучаване на малки градински партита, сбирки край басейна или на плажа. Впечатление прави и доброто пресъздаване на ниските тонове макар и да има какво да се желае в това отношение, основно при максимални нива на звука.

От чутото оставам с добро впечатление за възможностите, които предлага моделът. Мога да го препоръчам ако искате качествен звук в движение.

Налична и е ограничена защита от вода, устройството е с рейтинг IPX4, което означава, че може да издържи на водни пръски, но не и на сериозно заливане или потапяне.

При пълен заряд батерията би трябвало да издържа до 5 часа, според информация на производителя. Това разбира се зависи от силата на звука и други условия. За пълно зареждане на батерията са необходими около 2.5 часа като можете да използвате заряден адаптер, друго устройство или външна батерия. Зареждането става чрез Micro USB порт, който се намира на гърба на колонката.

Разполагате с възможност за управление на звука и чрез отделни хардуерни бутони на самата колонка. Оттам можете да включвате и изключвате говорителя, паузирате и стартирате съдържанието, което слушате, да регулирате звука и да минавате към следващото съдържание.

Самите бутони са гумени и се намират в горната част на конструкцията и лесно се ориентирате кой за какво служи. + и – имат двойна функция, освен за регулиране на звука чрез тях преминавате към следващата песен или се връщате към предишната.

Моделът има и вграден микрофон за провеждане на разговори, но подобно на по-малкия си събрат Click, трябва да сте много близо до него, за да ви чуват добре от отсрещната страна. Това по-скоро го виждам като добавена стойност, която може да е от полза в малко случаи.

При покупка на подобен тип продукти трябва да сте наясно, че заради използването на Bluetooth води до леко забавяне на сигнала и има разминаване в картината и звука. Затова колонката е подходяща за слушане на музика, но не и гледане на филми.

Можете да намерите x-mini Xoundbar в Ozone.bg със стандартна цена от 69 лв. (в момента на публикуване на ревюто е на промоционална цена 39 лв.). Моделът определено си заслужава парите, предлагайки приятен дизайн и качествен звук в движение. Освен това получавате и защита при случайно напръскване с вода.

Павлин Луканов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *