Tesla Model S 75D на ELECTRO MOBILITY EXPO 2018

Един от най-атрактивните автомобили във високия клас – Tesla S 75D, модел 2018 е вече в България и ще може да бъде видян на първото електромобилно изложение у нас – ELECTRO MOBILITY EXPO 2018. Автомобилът, който Top Rent A Car ще покаже от 13-ти до 16-ти септември в Sofia Ring Mall е изцяло електрически, задвижване на 4-те колела, два електромотора – за предното и задното задвижване. Максималната скорост е 225 км./ч., а пробегът – до 500 км с едно зареждане. Електродвигателят е с мощност от 332 к.с. и ускорява до 100 км. само за 4.4 секунди.

Освен луксозният салон, удобства и редица улеснения при шофиране, в които ще се уверите сами, в модела има внедрени редица системи за сигурност. Електрическото задвижване на Tesla S е разположено под алуминиевата клетка на автомобила в собствена подрамка, което намалява центъра на гравитация и минимизира риска от преобръщане. Алуминиеви колони, подсилени със стоманени релси, посрещат страничните удари, за да защитят пътниците и същевременно подобряват здравината и устойчивостта на покрива. В случай на авария, шест въздушни възглавници предпазват пътниците отпред и отзад, а източникът на електрозахранване с високо напрежение се изключва автоматично.

Top Rent A Car ще покажат на ELECTRO MOBILITY EXPO 2018 още един електрически автомобил – двуместният Renault Twizy. Volkswagen e-up! също ще бъде изложен в Sofia Ring Mall. Вече година над 50 автомобила от модела кръстосват улиците на София с услугата за споделена мобилност на Spark – Your electric drive. Е-up! ускорява за 12.4 сек. до 100 км., а максималната скорост достига завидните 130 км.ч. С едно зареждане на батерията се изминават до 160 км, а време за зареждане зависи от зарядната станция – от 4-6 часа на AC 3,6 kW до едва 30 минути на DC 40 kW.

ELECTRO MOBILITY EXPO 2018 e първото специализирано изложение за електромобили в България, което ще се проведе от 13-ти до 16-ти септември в Sofia Ring Mall, под патронажа на министъра на околната среда и водите Нено Димов. Под надслов „Предизвикай бъдещето!“ експозицията ще представи концепциите за нова мобилност и достиженията на автомобилните производители в разработването на автомобили с алтернативно задвижване, тягови батерии, зарядна инфраструктура и други компоненти, които оформят транспорта на бъдещето.

ELECTRO MOBILITY EXPO 2018 включва 4-дневна специализирана изложба, еднодневна интегрирана конферентна сесия, тест драйв и демонстрации. Входът за изложението е свободен. Регистрирайте се за конференцията тук: https://emobilityexpo.eu/bg/conference/registration.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *