Apple представи новия си MacBook Air

Apple вдъхна нов живот на MacBook Air, представяйки обновения модел на най-тънкия си преносим компютър, съобщава The Verge. Моделът разполага с Retina дисплей, 50% по-тънки рамки и дизайн наподобяващ стандартните MacBook предложения. Цветовите разновидности са в златист, сребрист и сив. Преносимият компютър предлага 13.3“ екран, който се разпростира от ръб до ръб на корпуса. Сред опциите за свързване са два USB Type-C порта и 3.5 мм жак за слушалки. Теглото на устройството е намалено до едва 1.25 кг.

Новият MacBook Air включва Touch ID за защитено логване и T2 чип. По отношение на хардуерните параметри, Air предлага почти всичко, което и MacBook Pro. Включена е същата клавиатура от трето поколение с butterfly механизъм. Машината предлага 8мо поколение Core i5 двуядрен процесор от Intel с вградена графика, до 16GB RAM и до 1.5TB SSD.

Базовият модел е с 8GB RAM, 1.6GHz Core i5 процесор и 128GB SSD с цени от 1,199 долара в САЩ. Интересното, е че подобно на новите Mac mini, преносимите компютри са произведени изцяло с рециклиран алуминий.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *