Гейминг смартфонът Black Shark 2 предлага сериозна мощ

Споделете публикацията:

Xiaomi представи в Китай второто поколение на гейминг смартфона си Black Shark. Black Shark 2 е оборудван с най-мощния към момента мобилен чипсет Snapdragon 855 и предлага до 12GB RAM в комбинация с 256GB памет за съхранение. Устройството разполага с нов тип технология за водно охлаждане наречена „Direct touch liquid cooling system 3.0“. Чрез нея се постига значително охлаждане на системата позволявайки поддържане на максимална производителност за продължителен период от време. Основната камера е двойна с 48MP Quad Bayer сензор с бленда f/1.75 и 12MP телефото обектив за 2x приближение. Селфи камерата е с 20MP сензор.

Смартфонът разполага с 6.39” AMOLED екран с DC Light димер за защита на очите при продължително използване. Панелът поддържа и възпроизвеждане на HDR съдържание. В дисплея е вграден и скенер на пръстови отпечатъци. Екранът на Black Shark 2 използва специална технология за ограничаване на забавянето на реакция до минимум.

Налични са няколко антени, които подсигуряват стабилна мрежова връзка. Специална технология прехвърля връзката от мобилна към Wi-Fi мрежа и обратно за гейминг без прекъсване. Батерията на модела е с капацитет 4000mAh като предлага 5 часа автономия при натоварващ гейминг. Поддържа се технология за бързо зареждане при мощност 27W.

В софтуерно отношение са налични различни функционалности като Shark Space-Immersive Gaming режим (изчиства паметта с един клик), Game Dock за настройка на параметрите по време на игра, Performance Dashboard за наблюдение на системните ресурси и др.

Black Shark 2 разполага с разположени отпред на конструкцията говорители, които са с 25% по-големи от тези при стандартните смартфони. Налични са и три микрофона. Моделът разполага и с няколко режима на вибрация в зависимост от различните гейм ситуации. Чрез HDMI кабел можете да използвате телефона за възпроизвеждане на голям екран, а самото устройство действа като геймпад. Смартфонът разполага с няколко зони в конструкцията си, които включват RGB подсветка в зависимост от възпроизвежданото съдържание.

Black Shark 2 вече е наличен в Китай с цена от 3000 юана (395 евро) за варианта с 6GB RAM и 128GB вградена памет до 4200 юана (550 евро) за 12/256GB версията.

Pavlin Lukanov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.