Huawei Mate 20 Pro с достъп до новата бета версия на Android Q

По време на тазгодишното издание на Google I/O Huawei обяви, че започва набирането на доброволци за бета тестовете на Android Q. Кандидатстването ще продължи до 30 юни. Разработчиците ще получат шанса да тестват най-новата версия на Android на един от флагманите на компанията – Mate 20 Pro. Желаещите могат да подадат своите кандидатури чрез приложението на Huawei “Friendly User Test” като след необходимата регистрация разработчиците ще могат да изтеглят бета софтуера чрез Huawei OTA, като от тях ще се изисква единствено да предоставят обратна връзка към екипа на Huawei на регулярна база.

При Android Q се наблюдават нови потенциални ограничения на достъпа до файлове, с цел да се предотврати обмяната на данни от едно приложение към друго. В допълнение на това сега приложенията ще изискват специално разрешение, за да могат да получат достъп до идентификатори на устройството, които не подлежат на форматиране. Устройствата, работещи с Android Q, също така по подразбиране ще предават временно генерирани MAC адреси. Повечето приложения, които не са на фокус, също ще загубят достъп до потребителските клипборди на Android Q, което елиминира още един канал на потенциално изтичане на чувствителна информация.

Новата версия на операционната система добавя функции, отговарящи на новите нужди на потребителите на забавления, във връзка с навлизането на нови формати устройства, особено такива със сгъваеми дисплеи. Освен това Android Q ще поддържа и 5G, в отговор на очакваното представяне на новите 5G мобилни устройства до края на годината.

По време на презентацията HUAWEI Mate 20 Pro беше представен като едно от първите устройства, което поддържа Android Q Beta. След периода на бета тестовете, устройствата от HUAWEI Mate 20 серията ще са едни от първите смартфони, които ще получат финалната версия на новата операционната система.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *