Tenda F3 – представяне

През настоящия месец ще тествам едно от актуалните мрежови решения на Tenda – безжичния рутер F3, който е с цена 30 лв. Моделът е предназначен за работа в домашни условия като е със средно ниво на покритие, разполагайки с три фиксирани външни антени. Рутерът предлага доста приятен дизайн, като е в бял цвят и полирано покритие на горната част на корпуса. Той разполага с 1 WAN порт, 3 х 10/100M LAN порта, вход за захранване и бутон за WPS/Ресет. Всички те са разположени в задната част на корпуса. Налични са LED светлинни индикатори за състоянието на различните функционалности.

Поддържа се безжичният стандарт IEEE802.11/b/g/n през 2.4GHz канал, а максималната теоретично достижима скорост на трансфер на данни е 300MBps. Както виждате от основните му параметри, рутерът предлага сравнително базови възможности, които обаче ще са достатъчни за ежедневните задачи. Можете спокойно да сърфирате в мрежата, да слушате онлайн музика, стриймвате видео или да изтегляте големи файлове. Разбира се всичко опира и до скоростта на Интернет връзката, която предлага вашият доставчик.

Първоначалната настройка е бърза и лесна като може да бъде извършена през смартфон или компютър. След като свържете рутера към захранване и Интернет, намирате създадената от него безжична мрежа и се свързвате с нея, влизате в съответния му Уеб панел, който е с адрес 192.168.01 и въвеждате първоначалните потребителско име и парола от брошурата. След това в няколко стъпки настройвате мрежата (може да се наложи да звъннете на оператора си за засичане на MAC адреса) и сте готови.

Pavlin Lukanov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *