Huawei представи EMUI10 – базиран на Android Q

По време на конференцията си за разработчици – Huawei Developer Conference, компанията представи EMUI10, който ще е базиран на Android Q. Бета версията на новия скин ще бъде вътрешно тествана на 8 септември със серията Huawei P30 и други модели, а EMUI10 ще бъде наличен в следващото поколение продукти от серията Mate.

Към момента, дневно активните потребители на интерфейса EMUI в продукти на Huawei са над 500 милиона в 216 страни като се поддържат 77 езика. Различни разработки бяха направени през последните 7 години, от 2012 насам, когато беше представена първата версия – EMUI1.0. Статистиката показва, че процентът на Huawei устройства, които са ъпдейтвани на EMUI8.0 и EMUI9.0 е достигнал съответно 79% и 84%, като се очаква броя на потребителите, които ще ъпдейтнат към EMUI10 да достигне 150 милиона.

Технологията GPU Turbo на Huawei увеличава ефективността на графиката с 60%, докато мрежовата технология Link Turbo позволява на смартфон устройствата да агрегират достъп до 4G и WiFi мрежи и така до осигуряват 70% по-бърза връзка, отколкото два изолираното използване на 4G мрежа. Други иновации като файловата система EROFS (Extended Read-Only File System), подобрява скоростта на четене на данни с 20%, а вграденият компилатор Ark Compiler допълнително подобрява производителността на приложенията от трети страни с 60%.

EMUI10 предоставя три важни ъпдейта: UX дизайн, унифицирано потребителско изживяване във всички сценарии и нов стандарт по отношение на оперативната дейност. Добавят се „Тъмен режим“ и технология за провеждане на HD видеоразговори между няколко устройства. Потребителите могат да осъществяват аудио и видеоповиквания независимо къде се намират. При входящо повикване потребителят може да отговори, използвайки смарт колонка. При видеоповикване пък разговорът може да бъде проведен чрез телевизор, монитор в автомобил или дори чрез пряка връзка от дрон, така че приятелите и семейството ви да могат да видят гледката от него. Ако сте в работна среда, можете да се възползвате от опцията за споделяне на екран между лаптоп и смартфон, осъществяване чрез drag-and-drop.

Устройствата от флагманската P30 серия на Huawei са първите, които на 8 септември ще бъдат ъпгрейднати до бета версията на EMUI10 за осъществяването на вътрешни тестове, като по-късно през годината новият интерфейс ще стане достъпен и за смартфоните от серията Mate 20.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *