Lenovo демонстрира най-новите си продукти на събитието Tech Life

На годишното специализирано събитие Tech Life, Lenovo представи серия от нови „Умни“ устройства в разнообразни категории. Започваме с резултатът от сътрудничеството на компанията с Intel като част от първата иновационна програма на компанията под кодовото име Project Athena. Новите 14-инчови Yoga C940 и Yoga S740 предлагат Super Resolution за видеа до FHD 1080p на Windows Media Player и Q-Control, който може динамично да увеличи живота на батерията на компютъра. Когато се активира режимът на интелигентно охлаждане, работещ с изкуствен интелект той следи температурните компоненти на устройството и помага за по-добрия контрол на вентилатора. Modern Standby позволява на лаптопите Yoga да изпълняват задачи във фонов режим, като например получаване на имейли докато е в спящ режим и незабавно “събуждане” подобно на смартфон. 

14-инчовият Lenovo Yoga C940 е новият мултифункционален лаптоп “2-в-1” има дизайн с изцяло метално шаси и умни вградени функционалности, като TrueBlock Privacy, биометрична автентикация с Windows Hello и писалка със специално отделено място за съхранение, позволяващо зареждане и Windows Ink. Моделът разполага с режима Q-Control, който се активира с команда Function-Q. Така автоматично се настройва производителността и оптимизира животът на батерията на базата на задачите, които се изпълняват. Lenovo Yoga C940 е с по-добър живот на батерията до 17,5 часа в FHD и до 10,5 часа с UHD екран. Моделът включва до 10-то поколение Intel Core i7 процесор, Super Resolution за по-ярки и ясни изображения на опционалния 4K HDR екран. Устройството поддържа Wi-Fi 6 и е с въртящ се sound bar с нов дизайн, със система от говорители Dolby Atmos. Предлага се в цвят Iron Grey or Mica.

14-инчовият Lenovo Yoga S740 е с изцяло алуминиево шаси и клавиатура в съответстващ цвят, 10-то поколение Intel Core процесор и hands-free вписване в устройството с инфрачервена камера, като разполага и с time-of-light (TOF) сензор. Yoga S740 тежи 1,4 кг. и е с дебелина 18,1 мм в най-дебелата точка. Има 14-инчов опционален 4K VESA400 HDR екран с Dolby Vision, звукова система Dolby Atmos, опционална видеокарта NVIDIA GeForce и подобрен режим за щадене на очите Eye Care. Сред допълнителните смарт новости са инфрачервена камера, която може да засича липсата на човека след няколко секунди и да активира излизане от профила. Ако гледате видео и се отдалечите от екрана за няколко минути, компютърът е достатъчно интуитивен, за да сложи видеото на пауза и да го пусне отново автоматично, когато се върнете. И тук е налична системата Q-Control, до 14 часа живот на батерията с технология за бързо зареждане RapidCharge (на опционален FHD екран).

Lenovo Yoga C940 (15-инчов) е лаптоп тип “2-в-1” с извивка на капака за по-добър захват, с място за съхранение на писалка, където тя се зарежда, TrueBlock Privacy капак и биометрична автентикация с пръстов отпечатък Windows Hello за безкомпромисна сигурност. Моделът е оборудван с мобилен процесор до 9-то поколение Intel Core i9 и NVIDIA GeForce GTX1650 GPU с метален ултратънък дизайн. 15-инчовия FHD HDR екран поддържа технология Dolby Vision (500 нита). Звуковата система е от говорители Dolby Atmos и Smart Amp.

Металният Lenovo Yoga C740 се предлага в 14-инчов или 15-инчов размер на екрана в две разцветки – Mica и Iron Grey. Възможно е превключване между режими “лаптоп” и “таблет”, а освен това са налични заоблените ъгли. Поддържа се система за бързо зареждане RapidCharge, а издръжливостта е до 13 часа за 14-инчовия размер и до 15 часа за 15-инчовия. Сред останалите параметри са до 10-то поколение Intel Core процесор и система говорители Dolby. 15-инчовият модел предлага опция за сензорен екран до FHD VESA400 HDR с 500 нита яркост плюс Dolby Vision, а 14-инчовият е със сензорен IPS (In-Plane Switching) FHD екран.

13-инчовият Lenovo Yoga C640 съчетава производителността на процесорите до 10-то поколение Intel Core i7 с компактната производителност на устройство “2-в-1” с 360-градусова гъвкава панта. Налична е опция за 4G LTE (предлага се опция Wi-Fi-only с опционалната Wi-Fi 6 свързаност), а издръжливостта е до 20 часа с един заряд. Моделът предлага FHD широкоъгълен екран и насочени към потребителя говорители, оптимизирани с Dolby Atmos.

Lenovo разшири и портфолиото си от устройства ThinkBook с ThinkBook 14 и ThinkBook 15, а освен това е достъпен и нов 27-инчов монитор – Lenovo Q27q, който предлага QHD IPS екран. Lenovo Q24i е 24-инчов с FHD екран с минимални рамки, а ThinkVision S28u-10 е сертифициран от TÜV Rheinland Eye Comfort. Той е с 28-инчов панел, 4K UHD IPS панел и покритие на 99% sRGB и 90% DCI-P3 цветна гама. Компанията представи два нови смарт таблета с Google Assistant: Lenovo Yoga Smart Tab и Lenovo Smart Tab M8, както и играта MARVEL Dimension of Heroes, която се предлага за системата Lenovo Mirage AR.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *