Tenda F9: кратко представяне

През идните седмици при мен за тест ще е още един от актуалните безжични рутери на Tenda – F9. Моделът е компактен с изчистен дизайн и пластмасова конструкция, като портовете са разположени в задната част на корпуса, а светлинните индикатори за активност са отпред.

Особено интересно е, че той предлага комбинирана скорост на безжичен трансфер до 600 Mbps, което е възможно чрез съвместната работа на 4 антени с мощност 6dBi и технология Beamforming+. Антените не могат да бъдат сваляни, но се завъртат в желаната посока.

Рутерът поддържа безжичен стандарт 802.11n (256QAM): 600Mbps, като е обратно съвместим с 802.11b, 802.11g и 802.11n. Интересно е, че той постига високите скорости на трансфер без да използва две честотни ленти, а разчита на 2.4GHz. Налични са 3 х LAN порта за свързване на мрежови устройства чрез кабел, безжично се поддържа едновременна връзка с до 25 уреда.

За управление е достъпно мобилно приложение от Tenda, което допълва уеб базирания контролен панел. Първоначалната настройка е бърза и лесна, а освен това е налична опция за копиране на настройките на профила от стария ви рутер, ако това се налага.

Tenda F9 е с цена в свободна продажба от 45 лв., което го поставя сред устройствата от средния към нисък ценови клас, като изпъква с обещанието за високи скорости на трансфер. Скоро очаквайте и пълното ни ревю.

Pavlin Lukanov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *