Колко издръжлива е обновената версия на сгъваемия смартфон Galaxy Fold?

Въпреки неуспешния си първоначален дебют, смартфонът със сгъваем екран на Samsung – Galaxy Fold вече е достъпен за потребителите в редица държави. Благодарение на това можем да добием представа за това как са се справили корейците с преработката на дизайна на устройството. На първо време се появиха тестове свързани с издръжливостта при сгъване и разгъване, които показаха, че устройството дефектира при около 120 000 такива действия. Припомняме, че лабораторни тестове на пантата, проведени от Samsung, показаха издръжливост от 200 000 сгъвания, което е значително повече.

На този етап не се съобщава за проблеми с екрана при внимателна употреба като изглежда промяната на повърхностния слой е изиграла положителна роля. Тестовете на Зак от JerryRigEverything показват обаче, че екранът се драска изключително лесно, дори с натиск от нокът, а освен това все още е възможно външни частици да попаднат в механизма за сгъване.

Междувременно потребител в Twitter (@KurbysS) сподели снимка на своя Galaxy Fold, от която виждаме, че липсват две от буквите от името на компанията, които изглежда са се отлепили. Това в никакъв случай не е прецедент, но не е сред очакваните ефекти при покупка на сматфон, който струва 2000 долара. На този етап няма как да тестваме модела и дори да го изпробваме за малко, тъй като той не е достъпен у нас. Поради това можем да разчитаме само на информация от външни източници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *