Идеи за технологични подаръци: Част 2 – Мрежово оборудване

След като споделих с вас препоръките си при смартфоните, идва ред на втория сегмент в предпразничните ми предложения. В него ще споделя няколко модела, които изпробвах лично през годината сред мрежовите продукти.

Започвам с безжичния рутер TP-Link Archer C6, който в момента е с цена от около 70 лв. и попада в средния клас решения. Archer C6 има и доста приятен дизайн, разполага с четири антени и е двулентов със скорости на трансфер до 867Mbps + 300Mbps. Освен това са налични и 4 Gigabit LAN порта за бърза кабелна мрежа. Рутерът предлага добро покритие и високи скорости на трансфер, макар и да не е сред особено евтините предложения.

Следва едно от бюджетните предложения на Tenda – F9, който струва малко под 50 лв., но въпреки това включва доста прилични параметри. Той има четири фиксирани антени и постига скорост на трансфер до 600Mbps. Освен това са налични и три Gigabit LAN порта.

Преминавам към следващия модел, който също е на Tenda – AC9, но вече в по-високия клас като струва около 80 лв. Не се подлъгвайте от наличието само на две външни антени, тъй като устройството предлага добро покритие и двулентов сигнал със скорости до 900Mbps + 300Mbps. Достъпни са четири Gigabit LAN порта и USB порт.

Следващият модел е меш системата tp-link deco E4. Меш мрежовите системи са предназначени за покриване на обширни пространства и свързване на голям брой устройства. Това става чрез разполагането на два или повече модула в отделни стаи или на отделни етажи, в зависимост от обстановката. В случая комплектът е от два модула с двулентова връзка, като могат да покрият до 260 квадратни метра и предоставят скорост до 1167Mbps. Цената на комплекта е около 230 лв.

Завършвам с Powerline комплекта Tenda PH3. Този тип мрежови адаптери предоставят лесна възможност за разширяване на жичната мрежата без необходимост от прокарване на кабели. За целта те използват наличната електрическа мрежа, която пренася мрежовия сигнал. Теоретичната скорост на трансфер е до 1000Mbps, а настройката на устройствата е лесна и бърза. В момента цената на комплекта от два модула е около 70 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *