Phone Clone – лесният начин да стартирате с новия си телефон от Huawei

В началото на седмицата стартирахме новата ни рубрика, в която ви запознаваме с магазина за приложения на Huawei AppGallery и софтуерната екосистема достъпна за новата серия смартфони P40. В първия ни материал преминахме през основните насоки, а сега ще ви представим отблизо един от най-важните ѝ елементи – приложението Phone Clone.

Ревю – Huawei P40 lite

Чрез него можете да прехвърлите част от информацията и приложенията от стария на новия си телефон. Апликацията идва предварително инсталирана на новите телефони от серията P40, но е важно да я актуализирате преди да я използвате. На старото си устройство можете да я изтеглите от Play Store или App Store. При стартиране задавате опцията, че това е новият ви телефон, а след това имате избор за платформата на стария си модел – Huawei, друг смартфон с Android и iOS/iPhone. На следващия екран получавате информация за това как да се свържете със стария си телефон. Възможно е това да стане с QR код или директно към появилия се хотспот.

При установяване на връзката стигате до екран, в който посочвате каква информация искате да се прехвърли. В случая с iOS можете да пренесете контактите, снимките, клиповете и данните от календара си. Ако старото устройство обаче е с Android, можете освен това да клонирате голяма част от приложенията си, а и някои системни настройки и пароли. Както виждате програмата е доста удобна за работа и е интуитивна, а освен това не е нужно да пренасяте всичко, а само нещата, които ви трябват.

Прехвърлянето на информация става по безжична връзка, която се осъществява директно между двата телефона, а в повечето случаи процесът е изключително бърз. При прехвърляне на приложения трябва да знаете, че ако те не са налични в AppGallery, няма да се ъпдейтват. Някои от тях обаче са достъпни през алтернативни магазини за приложения и ако инсталирате тези магазини, можете да се възползвате от ъпдейтите.

Huawei P40 Pro – първи впечатления

Полезно: Голяма част от програмите, които се прехвърлят с Phone Clone ще работят и на новия ви телефон, въпреки че не са налични в AppGallery. А това е важно тъй, като в последствие можете да използвате Phone Clone дори за конкретни индивидуални приложения.

В следващия ни материал в рубриката ще ви запознаем с приложението More Apps, което включва набор от най-популярните приложения, които са достъпни за новите смартфони на Huawei.

4 thoughts on “Phone Clone – лесният начин да стартирате с новия си телефон от Huawei

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *