Популярните български приложения за дигитални портфейли са в AppGallery

Едно от полезните нововъведения в технологичния сектор са финтех услугите и лесния достъп до платежни инструменти през смартфона. Такива се предлагат дори и от някои от телекомите у нас – A1 Wallet и Pay by Vivacom, като те са базирани на приложението за дигитален портфейл – phyre. Сега тези решения са достъпни и за новите телефони на Huawei през магазина AppGallery.

Разбира се имах възможност лично да ги изпробвам на флагмана P40 Pro и те работят безпроблемно. На първо време можете да си припомните впечатленията ми за A1 Wallet, като приложението тествах преди време на Mate 30 Pro, но с GMS. И трите приложения са с почти идентична функционалност и работят бързо и гладко на новия флагман. В днешния си материал ще ви припомня и кои са основните функционалности на тези приложения за дигитален портфейл.

На първо място това е възможността да плащате безконтактно директно с телефона си на всеки ПОС терминал. За целта телефонът трябва да има NFC свързаност, а такава е налична както при P40 Pro, така и при P40 lite. Плащанията стават само с едно докосване до съответния терминал.

Освен това можете да получавате и изпращате пари на приятели и роднини без такси, стига те да ползват някой от изброените вече портфейли. Това е от голямо удобство, като не се налага да разчитате на други методи на размяна на средства. Можете да получите и безплатна виртуална карта Mastercard, която да използвате за онлайн плащания. Друга интересна функционалност е наличието на персонален IBAN, по който могат да се превеждат средства с банков трансфер, както и да се изпращат банкови преводи в лева и евро.

Всички изходящи и входящи трансфери могат да бъдат проследявани, а по този начин е възможно оптимизиране на паричните потоци. Покупките дори се категоризират според типовете търговски обекти, в който сте пазарували.

Завършвам с една полезна добавка в апликациите, а именно възможността да дигитализирате картите си за лоялност/отстъпки. По този начин няма да се налага да носите в себе си физическите карти, а те ще са в телефона ви.

One thought on “Популярните български приложения за дигитални портфейли са в AppGallery

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *