Acer с нови лаптопи в сериите Swift, Spin и Aspire

Acer представи новите си потребителски лаптопи в сериите Swift, Spin и Aspire, всички с процесори от 11-о поколение Intel Core с графика Intel Iris Xe. Acer Swift 3X е с новата отделна видеокарта Intel Iris Xe MAX и тежи 1,37 кг като издържа до 17,5 часа с едно зареждане и поддържа технология за бързо зареждане. Моделът е с 14-инчов FHD IPS екран, който покрива 72% от NTSC цветовата гама и чиято площ съставлява 84% от тази на корпуса. Налична е Wi-Fi 6 безжична свързаност, USB-C, Thunderbolt 4 и USB3.2 Gen 2 портове.

Acer Spin 5 има награда Red Dot Design за 2020 г., като е трансформиращ се лаптоп със сензорен екран, тежащ 1,2 kg и тънък 14,9 мм. Той има пълнооборотна панта, което му позволява да се трансформира в множество различни форми при ползване – режим таблет за водене на бележки, или класически режим за писане на клавиатурата, при което тя е леко повдигната за по-добра ергономия и охлаждане на компютъра. Сензорният екран и тъчпадът са покрити с допълнителен слой от антимикробно стъкло Corning Gorilla Glass.

Работещ с 11-о поколение Intel Core i7 процесор с Iris Xe графика, той предлага висока производителност. Тесните (7,78 мм) странични рамки позволяват съотношение от 80% на площта на екрана към тази на корпуса. Това се допълва от IPS VertiView дисплей с пропорция 3:2, което осигурява 18% повече площ в сравнение с 16:9 дисплей. Включен е и Acer Active Stylus с технология Wacom AES. Моделът дава до 15 часа живот на батерията, множество пълнофункционални USB Type-C портове с Thunderbolt 4 сертификат, Killer 1650 Wi-Fi адаптер и два предни високоговорителя.

Портативният и лек Spin 3 е 13,3-инчов лаптоп, който има мултитъч IPS дисплей с резолюция WQXGA (2560×1600) и пропорция на екрана 16:10. Подобно на Spin 5, той също е с най-новите Intel Core процесори 11-о поколение с графика Iris Xe. Екранът на Spin 3 може да се завърта на 360 градуса. Той също така се предлага с вграден Acer Active Stylus с 4096 нива на чувствителност към натиск. Всичко това е комбинирано с два SSD диска, два USB Type-C порта с Thunderbolt 4 и Wi-Fi адаптера Killer 1650.

Aspire 5 идва с процесор Intel Core 11-о поколение и избор за отделна видеокарта NVIDIA GeForce MX450. Сензорният дисплей Full HD IPS е с тесни рамки, които допринасят за съотношението от 80% на площта на екрана към тази на корпуса. Налични са още до 24GB DDR4 RAM и до 1 TB M.2 PCIe SSD и 2 TB HDD дискове за съхранение. Ергономичният дизайн се постига чрез панта, която повдига корпуса на Aspire 5 и накланя клавиатурата под удобен за писане ъгъл. Моделът разполага още с двулентов адаптер Intel Wi-Fi 6 (Gig +).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *