Сателитни снимки показват едно от въздействията на онлайн търговията

Макар да не го виждате когато правите онлайн поръчките си, този тип пазаруване води със себе си и нуждата от по-голямо пространство за съответната инфраструктура. Броят складове, които обслужват системата за електронна търговия се увеличава изключително бързо. Освен това те са все по-близо до жилищните квартали, за да осигурят бързи доставки.

The Verge споделя сателитни снимки на CCAEJ / ESRI, които показват как онлайн търговията променя пейзажа в един от районите на Калифорния. От тук преминават много от продуктите, които се доставят в САЩ. Това разбира се се дължи на факта, че в близост са пристанищата на Лос Анджелис и Лонг Бийч, които обработват около 40% от вноса. След пристигането си продуктите се разпределят към складове, а оттам и към крайното си назначение.

От снимките виждаме експлозивния растеж на складовете около международното летище Сан Бернадино между 2015 и 2018. Там се намират огромни постройки, включително такива на Amazon, PepsiCo, Clorox, Kohl’s и Mars Petcare. Районите на Сан Бернадино и Ривърсайд Каунти съставляват регион наречен Inland Empire, а той е едни от най-големите логистични и дистрибуционни центрове в САЩ. Към 2018 в Сан Бернадино има складово пространство, което може да запълни над 5 100 футболни игрища.

Изображенията показват още множество камиони, влакове и самолети, които транспортират стоки от и към складовете. Това води след себе си и замърсяване на въздуха. В Inland Empire ще бъдат добавени още складове, а това от своя страна ще доведе и до повече трафик и замърсяване. За сметка на това голяма част от работните позиции са временни и не дават необходимия стандарт на живот.

Междувременно летището в Сан Бернадино се разширява с изграждането на съоръжение за товари на стойност 200 милиона долара, което ще бъде заето от Amazon. Пандемията разширява търсенето на складови пространства. Някои търговци държат все повече наличности, което се отдава на проблемите с доставките причинени по време на старта на пандемията.

Информация от The Verge

Снимки: CCAEJ / ESRI

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *