Brother с пробив в рециклирането

Brother прави нововъведения в събирането и преработката на използвани тонер касети от 2004 г. Първоначално Brother Group започна възстановяването и повторната употреба на издръжливи части, които се използват в тонер касетите. Като използва принципите на кръговата икономика, Brother разработи техники за рециклиране, които позволяват на компанията да възстановява и рециклира материалите от използваните тонер касети, за да бъдат оползотворявани като източник на материали за производството на „нови“ касети.

Това иновативно решение рециклира рамките на касетите, които Brother не може да преработи до пълния им потенциал. Ключовите части се оползотворяват и използват повторно, докато пластмасата от външните рамки е гранулирана и използвана за формоване на „нови“ продукти по същите взискателни стандарти като новия материал.

Тази нова стъпка означава, че всяка част от тонер касета, която се връща във фабриките в Уелс и Словакия, сега ще бъде или преработена, повторно използвана или рециклирана, което намалява необходимостта от употребата на нова пластмаса.

Джулиан Купър – мениджър за околната среда и качеството в Brother (Великобритания) коментира развитието и каза; „Благодарение на изключително високото качество на нашите материали, успяхме да постигнем 100% рециклиран HIPS, който отговаря на строгите спецификации и покрива всички механични критерии. Да успеем да създадем тонер касета от 100% рециклирана пластмаса със същото качество като чисто новата е съществено постижение и ние сме изключително горди да предложим тази касета на следващите екологичните стандарти домове и бизнес потребители, които искат да спазят квотите на компанията за опазване на околната среда.“

“За всяка касета с мастило и тонер, върната на Brother за рециклиране, правим дарение за Cool Earth, за да подкрепим работата им с общностите на тропическите гори за спиране на обезлесяването и неговото въздействие върху изменението на климата.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *