Samsung представя редица иновации на CES 2021

По време на CES Samsung сподели своята визия за бъдещето, като в рамките на виртуална пресконференция компанията представи някои нови продукти. Сред ключовите иновации, които компанията представи, са:

Samsung Bespoke 4-Door Flex: Най-новата версия на хладилника Bespoke се предлага със сменяеми панели – в различни и разновидности по отношение на материалите. Те позволяват на потребителите да регулират своя хладилник по отношение на формата и функцията. Новият модел с 4 врати, който ще се предлага в Северна Америка тази пролет, включва също така чисто нов Beverage Center, който осигурява бърз достъп до диспенсър за вода и автоматично пълнеща се кана за вода. Samsung Bespoke 4-Door Flex се предлага и с двоен автоматичен ледогенератор, който прави не само обикновен лед с кубчета, но и натрошен лед, за да отговаря на различни предпочитания за студени напитки.

110-инчов MICRO LED: Този нов телевизор разполага със самостоятелно осветени неорганични LED-диоди с тънка рамка с т.нар. Infinity Screen, който идеално се слива с пространство в помещението. Резултатът е невероятно завладяващо визуално изживяване с изумително качество на картината. 110-инчовият светодиод MICRO включва „4Vue“-технолодия (Quad View), опция за гледане на четири екарана – така, че можете да сте в крак с няколко спорта наведнъж или да предавате уроци, докато играете видео игра. Също така, за потребителите в САЩ, ще има повече от 160 безплатни канала, които ще са достъпни чрез Samsung TV Plus. MICRO LED ще бъде пуснат в световен мащаб от тази пролет.

JetBot 90 AI+: Тази нова прахосмукачка, използва технология за разпознаване на обекти, за да ги идентифицира и класифицира, и да изчисли най-добрия път за почистване. LiDAR и 3D сензорите позволяват на JetBot 90 AI+ да избягва кабели и малки предмети, като същевременно почиства труднодостъпни ъгли във всеки дом. Оборудван също с камера, JetBot90 AI+ е с интегрирано с приложението SmartThings, за да не изпускаш от очи какво става в дома ти.

Samsung Bot Care е проектиран да използва Изкуствен интелект за разпознаване и реагиране на поведението на потребителя. Той може да действа едновременно като роботизиран асистент; ще се адаптира към твоя график и навици, и ще ти изпрати напомняния, които да ти помагат и да те насочват през целия ден. Samsung Bot Handy, все още в процес на разработка, разчита на усъвършенстван Изкуствен интелект, за да разпознава и вдига обекти с различни размери, форми и тегло, превръщайки се в продължение на ръката на потребителя в работата му у дома. Той ще може да разпознава разликата между материалния състав на различни предмети и ще използва подходящото количество сила за хващане и придвижване около домакински предмети.

В края на пресконференцията на Samsung в рамките на CES 2021 бе представена визията на компанията за това как технологиите могат да бъдат движеща сила за прогреса и за по-добро бъдеще за всички. Като част от мисията за създаване на кръгова икономика, Samsung развива програми и системи за опаковане, които осигуряват устойчивост в продуктовия жизнен цикъл – от началото до края:

Galaxy Upcycling at Home: At the event, Samsung announced an update to its Galaxy Upcycling program called Galaxy Upcycling at Home. The new program reimagines the lifecycle of an older Galaxy phone and offers consumers options on how they might be able to repurpose their device to create a variety of convenient IoT tools.

Повторно използване на ресурсите – при това, още у дома: Samsung представи обновената си концепция за повторно оползотворяване на ресурсите – Galaxy Upcycling at Home. Новата програма трансформира представите за жизнения цикъл на старите Galaxy телефони и предоставя на потребителите възможности как могат да предефинират ролята на устройствата си, като създават разнообразие от нови подходящи за тях IoT инструменти.

Екологични опаковки за телевизори: Samsung обяви, че през 2021 г. системата за екосъобразни опаковки ще обхване QLED и UHD телевизорите, мониторите и продуктите от аудио-дивизията. Като част от мисията за опазване на околната среда, компанията създава продукти и решения, в чието ядро е залегнала именно идеята за устойчивост. Например, новото дистанционно със соларен панел, от части произведено от рециклирана пластмаса, може да бъде зареждано и чрез слънчева светлина, и чрез друг светлинен източник в помещението. А това намалява отпадъците, свързани с изхвърляне на батерии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *