Моделите от серия iPhone 12 вече работят с 5G мрежите у нас

С вчерашното обновление на iOS, устройствата от новата серия смартфони на Apple iPhone 12 вече са съвместими с 5G мрежите на A1 и VIVACOM. По този начин и четирите модела в линията – iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro и Pro Max могат да се възползват от подобренията в новото поколение мрежи.

Ревю: Apple iPhone 12 mini

Мрежата от пето поколение на А1 предлага 5G скорости от над 1 000 Mbps и ниско времезакъснение. 5G мрежата на А1 в момента покрива големи части от София, Пловдив, Русе, Варна и 90% от населението на Бургас на открито. Плановете на компанията са да направи 5G по-масова и достъпна през 2021 година, като покритието ѝ ще обхване всички населени места с над 10 000 жители и основните курорти в страната. Всеки клиент на мобилна услуга с абонамент от А1 със съвместимо устройство може да тества 5G, като изпрати безплатен SMS на номер 1515.

VIVACOM има 5G мрежа в централните части на 27-те областни града като тук се използва метод за динамично споделяне на спектъра. Така потребителите на 4G и 5G споделят една честота и оборудване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *