Нов модел в серия moto g на Motorola – moto g100

Motorola представи още едно попълнение в серията си moto g, а това е moto g100. Това е и най-мощният модел в тази линия устройства, тъй като разчита на чипсета от висок клас Snapdragon 870. Той включва и 5G модем с възможност за работа в честотите от спектъра sub-6GHz. Цената на модела у нас е 999 лв.

Телефонът предлага 8GB LPDDR5 RAM, 128GB разширяема памет за файлове и батерия с капацитет 5000 mAh с технология за бързо зареждане до 20 вата. Благодарение на параметрите от висок клас, той поддържа и функционалността Elite Gaming, която позволява постигането на реалистична графика при гейминг.

Моделът има Cinema Vision екран с диагонал 6.7 инча, резолюция Full HD+, съотношение 21:9, честота на опресняване до 90 херца, поддръжка за технологията HDR10 и защитно покритие Gorilla Glass. Налични са два отвора за селфи камерата, която включва 16MP сензор и 8MP с ултраширокоъгълен обектив за групови селфита.

Основната камера е тройна и се състои от 64MP сензор, 16MP с ултраширокоъгълен обектив със зрително поле 118 градуса, който се използва и за макро кадри, и 2MP сензор за боке ефекти. Наличен е и ToF сензор за бърз автофокус дори при ниска околна светлина. При запис на видео може да бъде използвана технологията Audio Zoom за изчистване на страничния шум. Има и режим Dual Capture за запис едновременно с предната и основна камери.

Сред останалите параметри са още четец на отпечатъци в бутона за включване (разширена функционалност), USB Type-C порт, жак за слушалки и Wi-Fi 6. Дизайнът включва 3D извивка на пластмасовия гръб, а корпусът е с водоотблъскващ дизайн. moto g100 ще се предлага в Iridescent Sky и Iridescent Ocean цвят.

В софтуерно отношение е използвана Android 11, като от компанията се ангажират само с една година обновление на операционната система. Освен това обаче беше анонсирана платформата ready for, която е интегрирана в новия модел и предлага по-широка функционалност при свързване на външен дисплей. Това става чрез USB Type-C към Type-C или HDMI порт, а е налична и специална компактна докинг станция с активно охлаждане.

ready for има няколко режима – за работа, гейминг, забавление и видеочат. С тях можете да използвате редица функционалности от смартфона на голям екран. Подготвя се и поддръжка за технологии за добавена реалност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *