Huawei Band 6 е с нетипичен дизайн с голям екран

Миналата година Huawei не представи нов модел в серията си фитнес гривни Huawei Band, но сега компанията анонсира Huawei Band 6. Устройството се отличава с нетипично голям за този клас продукти екран. Тук е използван AMOLED дисплей с диагонал 1.47 инча и резолюция 194 x 368 пиксела. Ще са налични и голям набор от цифербалти, които са достъпни през приложението Watch Face Store.

Новият дизайн включва и тънки рамки около екрана за постигане на съотношение екран-корпус от 64%. Дисплеят е с правоъгълна форма, а устройството е с тегло 18 грама и има 5ATM водоустойчивост. При стандартно натоварване издръжливостта с един заряд е 14 дни, а при по-сериозно натоварване пада до 10 дни. Поддържа се бързо зареждане, което става чрез магнитно зарядно.

Що се отнася до сензорите, Band 6 предлага постоянно проследяване на нивото на кислород в кръвта, TruSeen 4.0 отчитане на пулса, TruSleep 2.0 за качеството на съня и TruRelax 2.0 за проследяване на нивата на стрес. Гривната измерва здравето на сърцето и може да засече рискове за сънна апнея.

Huawei Band 6 проследява 96 вида тренировки и има NFC за безконтактни плащания. От нея може да се управлява музикалния плейбек и да се снима с камерата на телефона. Тя ще е достъпна в Amber Sunrise, Forest Green и Graphite Black. Цената ѝ в Малайзия е 53 долара, но очакваме да научим и за локална наличност в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *