Ето какво отличава Huawei FreeBuds 4i от останалите слушалки в този клас

Споделете публикацията:

Наскоро споделих с вас ревюто си на новите изцяло безжични слушалки на Huawei – FreeBuds 4i. Днес искам да отлича няколкото функционалности и характеристики, които позволяват на модела да изпъкне пред останалите предложения в този клас – около 150 лв. в свободна продажба.

Huawei FreeBuds 4i са достъпни безжични слушалки с премиум екстри

Разбира се на първо място това е технологията за активно шумопотискане, която е доста ефективна. Това е така заради специфичния дизайн на слушалките и наличието във в всяка от тях на два микрофона, които се използват от тази система. Какво обаче представлява активното шумопотискане?

Технологията за активно шумопотискане разчита на вградените микрофони и говорители за ограничаване на фоновия шум и околните звуци. Микрофоните улавят нискочестотните звуци и с генериране на потискащ звук от говорителите, те се неутрализират.

Чрез него се постига по-високо ниво на изолация на околния шум, като за целта се използват допълнителните микрофони и говорителите. В резултат на това дори когато сте в много шумна обстановка, можете да слушате музика или да гледате филми с качествен звук и без да се разсейвате от звуците около вас. Това ще ви помогне в ситуации като пътуване с градския транспорт, разходка на оживени места или ако например има ремонт в съседство.

Тази технология сработва и при разговори, като включително заглушава до голяма степен околния шум и за човека с когото говорите. Доста полезна функционалност.

Слушалките имат три режима на шумопотискане – активно, изключено и чуване на обкръжението. При режим изключено се разчита на естествената изолация, която също е на добро ниво. Третият режим от своя страна засилва околните звуци, като отново се разчита на микрофоните. Той е особено полезен когато трябва да обмените няколко изречения или да направите поръчка за нещо без да сваляте слушалките. Определено и тази функционалност е доста полезна в ежедневието.

Смяната на режимите е чрез продължително задържане върху, която и да е от двете слушалки.

Другата черта, която прави тези слушалки отличен избор е издръжливостта на батериите. С един заряд можете да получите до 10 часа непрекъснато слушане на музика при деактивирано шумопотискане. Ако използвате шумопотискането автономността е до 7.5 часа. По този начин можете да се изолирате от околния шум в автобус от София до Варна или Бургас например. При разговори издръжливостта достига до съответно 6.5- и 5.5 часа.

Зареждането става през кейс, който увеличава издръжливостта до 22 часа непрекъснато възпроизвеждане. Кейсът от друга страна се зарежда през USB Type-C порт, а в комплекта има съответстващ кабел. Поддържа се и технология за бързо зареждане на слушалките, която дава 4 часа плейбек с 10 минутно зареждане.

Слушалките работят с Bluetooth устройства, включително смартфони с Android и iOS. За собствениците на модели с Android има и доста функционално приложение – Ai Life. Актуалната му версия е в магазина магазина за приложения AppGallery, който идва с актуалните смартфони на Huawei и може да се изтегли на всеки друг смартфон с Android.

С приложението имате достъп до информация за заряда на батериите, смяна на режимите и промяна за функционалността за управление с докосване върху отделните слушалки. За тези от вас с iOS, свързването става директно през Bluetooth и чрез бутона за сдвояване на кейса.

Pavlin Lukanov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.