Acronis си партнира с A1 България за пускането на своя облачен дейта център в София

A1 България и Acronis обявиха партньорството си за старта на Acronis Cloud Data Center в София. Компанията избра центъра за данни на А1 за колокиране на най-новия от своите 111 облачни дейта центрове по света. Платформата Acronis Cloud Infrastructure предоставя достъп на доставчиците на услуги до пълен набор от решения за бекъп и киберзащита. Благодарение на това бизнес клиентите на А1 ще могат да се възползват от услугата A1 Cyber Backup – интелигентно решение, което интегрира бекъп на данни, устройства и приложения, бързото им възстановяване в случай на инцидент, AI базирана защита от криптовируси и опасен софтуер, и инструменти за отдалечено управление в едно.

Acronis избра А1 Data Center за локация на своя облачен дейта център за региона на Източна Европа поради отличната му геолокация и репутацията на A1 България. Глобалната мрежа от дейта центрове на Acronis вече включва локации в САЩ, Великобритания, Швейцария, Лихтенщайн, Франция, Германия, Испания, Израел, Япония, Австралия, Канада, Бутан, Бразилия, Гърция, Южна Корея, Португалия, Чехия, Полша, Дания и Сингапур. С новия дейта център в София доставчиците на услуги в България ще могат да съхраняват критични за бизнеса данни на своите клиенти локално на територията на страната. Доставчиците на управлявани услуги също ще могат да се възползват от пълната гама облачни решения и решения за киберзащита, достъпни чрез платформата Acronis Cyber Cloud.

Сред решенията, които се предлагат от новия дейта център, е Acronis Cyber Protect уникална платформа за бекъп, възстановяване при инцидент, защита от следващо поколение срещу опасен софтуер, киберсигурност и инструменти за управление на крайните клиентски устройства и приложения – всички управлявани от единен портал.

Всички решения на Acronis са предназначени да адресират петте вектора на киберзащитата, като гарантират безопасността, достъпността, поверителността, автентичността и сигурността (Safety, Accessibility, Privacy, Authenticity, Security) на данните, приложенията и системите на дадена организация. По същия начин облачните дейта центрове на Acronis са проектирани да предоставят най-високите нива на наличност, сигурност и безопасност на данните – като всяко съоръжение разполага с най-съвременно оборудване, както и с най-добрите оперативни и контролни системи за сигурност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *