Акронис България отваря нов офис и продължава да се разраства

Acronis откри официално новия си офис в България, който се намира в NV Tower. Непрекъснато нарастващия брой служители в българското дружество е основна причина за тази промяна. Новият офис ще даде възможност за изграждане на оперативен център за кибер защита в София, както и за подобряване на инфраструктурата, използвана от всички екипи по развойна дейност. Също така ще осигури значително по-добри условия на труд за всички служители на компанията с по-голям фокус върху тяхното здраве и безопасност.

Как започна всичко?

През юли 2018 Acronis разшири развойната си дейност в Европа със стратегическото придобиване на българската софтуерна компания “Т-Софт”. То беше резултат от успешното партньорство между двете компании, стартирало още през далечната 2012. През 2018 основният екип на Акронис България е само 20 души. През годините започва да расте бързо и днес офисът в България е най-големия развоен център на компанията с около 500 служители в R&D, продажби, маркетинг, поддръжка, дизайн и други. Значителна част от продуктите на Acronis се разработват тук, предoставяйки цялостна защита срещу всякакъв тип заплахи.

Пълен списък с актуалните отворени позиции можете да намерите тук.

Постижения и принос към локалната ИТ среда

В началото на месец септември тази година Акронис България беше призната за най-динамичната ИТ компания в България за периода 2018-2020 с ръст от 241.7% от водещата бизнес медия Капитал. През 2019 компанията получи сертификат за инвестиция клас “А” от Министерство на икономиката за инвестиция в размер на 1.2 милиона лева и също така беше наградена от Българска агенция за инвестиции в категорията “Инвестиция в иновативен бизнес”.

Acronis привлича висококвалифицирани ИТ специалисти от различни страни и ги релокира, за да подобри нивото на ИТ сектора в България. През януари 2019 компанията организира “Cyber Protection Developers Conference” с домакин Софийски университет “Св.св. Климент Охридски” с лектори от цял свят и присъствие на международни медии. Конференцията събра на едно място повече от 450 ИТ специалисти и студенти и се проведе с любезната подкрепа на Министерство на образованието и Столична община.

Екипът на Acronis в България се опитва да допринася за местната среда, като обучава индивидуални потребители, държавни институции и малък и среден бизнес за съществуващите кибер заплахи и как да защитят данните си от тях. През последните две години, особено с началото на пандемията от COVID-19 и отдалечената работа, броят на кибератаките значително се е увеличил. През първата половина на 2021 четири от пет организации са претърпели изтичане на данни, породено от уязвимости в тяхната екосистема и взаимодействието й с трети страни.

За да обслужва по-добре своите клиенти, партньори и доставчици на услуги, Acronis пусна нов център за данни в София в партньорство с A1.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *