Huawei ще инвестира 35 милиона евро в европейски таланти в областта на ИКТ

По време на Европейския ден на иновациите на Huawei през 2021 г. компанията обяви своята програма Seeds for the Future 2.0. Чрез нея ще бъдат инвестирани 35 милиона евро в подкрепа на европейските ИКТ специалисти и насърчаване на развитието на дигитална Европа през следващите пет години.

Huawei работи за подобряване на ИКТ уменията на студентите в партньорски европейски колежи и университети чрез програми като Seeds for the Future, ICT Academy и Developer Training, както и съвместни програми за култивиране. По този начин компанията ще облагодетелства пряко и косвено 500 000 ИКТ специалисти в цяла Европа през следващите пет години.

В рамките на програмата за стипендии Seeds for the Future, Huawei ще инвестира 2,5 милиона евро през следващата година, за да подкрепи образованието на талантливи студенти в Европа, да подобри техните ИКТ умения и да повиши развитието на кариерата им. Huawei също така ще продължи сътрудничеството си с най-добрите университети в Европа, за да подобри възможностите и потенциала на следващото поколение европейски иноватори.

Филип Ган, президент на Huawei за Централна и Източна Европа и Северен регион, заяви: „Дигитална Европа трябва да има квалифицирана работна сила. Сътрудничеството между бизнеса и университетите е добър начин да се постигне това. През последните 10 години Huawei е обучил повече от 30 000 ИКТ специалисти в Европа чрез нашите програми като Seeds for the Future. Ще продължим да инвестираме в тези програми и в бъдеще, за да помогнем на Европа да развие още повече професионалисти в областта на ИКТ.”

Huawei за първи път стартира своята програма Seeds for the Future 2.0 през юли 2021 г. на форума Tech & Sustainability – Everyone’s Included. Чрез тази програма Huawei ще инвестира 150 милиона щатски долара през следващите пет години за подобряване на дигиталните умения на студенти и млади предприемачи. Очаква се три милиона души да се възползват от тази програма. Huawei приветства повече хора и организации да се присъединят към инициативата TECH4ALL и да си сътрудничат за насърчаване на програми, които развиват дигитални таланти.

Huawei участва в инициативи за развитие на таланти в Европа от много години. Неговите водещи програми, като Seeds for the Future, ICT Academy и One Thousand Dreams, формират нарастваща екосистема за развитие на таланти, която подкрепя университетите и средните училища. Huawei е създала 147 ИКТ академии и е сертифицирала над 20 000 ИКТ специалисти само в Европа. Програмата Seeds for the Future, по-специално, вече е помогнала на повече от 2600 студенти от целия континент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *