Нови епични герои в A Total War Saga: TROY

Софийското студио на Creative Assembly добавя двама от най-славните герои на Омир към пропитите с кръв бойни полета на „A Total War Saga: TROY“. DLC пакетът „Rhesus & Memnon“ ще бъде наличен от 14 декември в онлайн магазините на Steam и Epic.

Резос, легендарният тракийски цар, и Мемнон, храбрият повелител на Етиопия, застават рамо до рамо в защита на свещения град Троя. Всеки от тях предоставя на играчите нови механики, уникални умения, както и общо 49 изцяло нови бойни единици.

Могъщият Резос е необуздан и безмилостен владетел. Той произхожда от дълбоките гористи долини на Тракия, земя на войнствени племена и древни богове. Дивите му тракийски воини започват и приключват всяко сражение бързо и решително. Много от тях избират да не се крият зад щитове; окрилени от смелостта си те винаги връхлитат с устрем и сила, пред които и най-тежко бронираният враг ще рухне.

Геймплей механики:

• Countless Host: Стара мечта на Резoс е да обедини враждуващите тракийски племена под един флаг. По негова заповед воините на Тракия мигновено се събират за опустошителен поход срещу враговете на царя.
• Thracian Rituals: Въпреки буйния си нрав, Резос винаги се уповава на древните тракийски богове. В замяна на неговите жертвоприношения, те му предоставят достъп до елитни единици, бонуси за селищата му, както и допълнителни ъпгрейди за неговите воини.

Царят-воин, Мемнон е далечен братовчед на принцовете Парис и Хектор. По бойно майсторство Мемнон не отстъпва на самия Ахил Пелеев, а под негова команда са мощните и разнородни армии на Етиопия, далечна земя подчинена на египетския фараон. Воините в тези армии са бързи, леко въоръжени и издръжливи в бой. Те принадлежат към различни култури и обогатяват арсенала на Мемнон с множество тактически прийоми.

Геймплей механики:

• Horde: Мемнон има една цел – да опустоши земята на ахейците с огън и меч. Затова, армията му не завладява селищата по пътя си, а ги разграбва и така подкрепя своя марш в името на Троя.
• Pharаоh’s Servant: Мемнон разчита на влиянието и богатството на своя фараон, за да се сдобива с воини от далечни земи – Етиопия, Египет, Ханаан, Суза.
• Resourceful Strategist: Мемнон няма достъп до агенти (шпиони, посланици или жрици) стандартни за другите фракции. Вместо това, неговото влияние привлича сподвижници със специфични умения. Те подсилват армиите му или му предоставят различни бонуси в битка.

RHESUS & MEMNON е четвъртият DLC пакет към A Total War Saga: TROY. Предишните пакети включват: „Амазонки“, „Аякс и Диомед“ и „Митологичната кампания“. С подкрепата на английското студио, софийският офис на Creative Assembly е водещ в разработването на играта. Местният екип отговаря за всички основни компоненти в нея, включително дизайн, история, герои, механики, арт, анимации и т.н.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *