Oral-B вкарва изкуствен интелект и при четките за зъби

Технологиите с изкуствен интелект (AI) навлизат все повече в ежедневието ни, а това вече важи дори и за оралната хигиена. Така например по време на Мобилния конгрес в Барселона, Oral-B представи най-новата си умна четка за зъби, Oral-B iO Series 10 с iOSense, устройство даващо направления за оптимално миене в реално време, чрез AI.

iOSense включва таймер и Wi-Fi часовник, а освен това показва и дали сте пропуснали някоя зона. Приложението Oral-B проследява целите ви и дава персонализирана обратна връзка след всяко миене на зъбите. iOSense е и магнитно зарядно за четката, като зареждането отнема 3 часа. Наличен е и отделен адаптер, който може да се използва при пътуване.

Oral-B iO има микро-вибрационна технология, с която се премахват до 100% повече плака от ръчните четки. Четката дава и напълно сензорно усещане при миене на зъбите. Клинични тестове цитирани от компанията показват, че iO постига по-дълбоко изчистване на зъбите и венците спрямо ръчните четки.

Четката и докинг станцията са налични в черен и бял цвят, а интерактивният дисплей в четката дава възможност за превключване между режими, регулиране на настройки и т.н. Сензорът за натиск засича дали прилагате оптимално ниво, като предупреждава ако то е прекалено ниско или високо чрез светлинна сигнализация.

След всяко почистване на зъбите получавате персонализиран доклад в наличното приложение. Това включва и 3D графика за демонстрация и насоки.

По време на Мобилния конгрес Oral-B пуска още два модела, по-достъпни четки за зъби, iO серии 4 и 5, които също разполагат с iO технология. От компанията споделят и някои навици, които хората могат да придобият за да намалят вредното си въздействие върху природата. Сред тях са спирането на водата докато миете зъбите си, разделно събиране на опаковките и продуктите, както и изключване на зарядното от електрическата мрежа, когато не се използва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *