А1 намалява цените си за роуминг извън ЕС

От 26 април влизат в сила нови цени на роуминг услугите – разговори и мобилни данни за частните клиенти на А1, които ползват Стандартна тарифа за роуминг. Новите цени важат за страните от Западните Балкани и Турция, както и за останалите страни извън Европейския съюз, а намалението достигна 96%.

От днес цената на минута за страните от Западните Балкани, Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Северна Македония, Сърбия и Черна Гора, и Турция, е с 91% по-ниска от предходната цена за изходяща минута или 59 ст., а цената на мегабайт мобилен интернет спада с 96%, в сравнение с преди, и вече е 99 ст.

Цените за роуминг услуги в останалите страни извън ЕС също се намаляват за частните клиенти на А1. Цената на минута е 2,99 лева или 57% по-ниска спрямо предишната за изходяща минута, а мегабайт мобилен интернет струва с 59% по-малко – 9,99 лева.

От 26 април А1 променя и цените за роуминг във Великобритания, което се налага поради излизането на страната от Европейския съюз. Телекомът няма да приложи цените за роуминг услуги, валидни за страните извън ЕС. Вместо това, за Великобритания, компанията ще предложи 9 ст. за минута и 1 ст. за мегабайт мобилен интернет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *