VMware има нов вицепрезидент от България

Венцислав Почекански е новият вицепрезидент научно-развойна дейност във VMware. Това е второто назначение на вицепрезидент от българския офис. Припомняме, че от 2019 година Диана Стефанова е вицепрезидент Регионални стратегии за развитие.

В новата си роля Венцислав ще ръководи софтуерните екипите на VMware Carbon Black от 320 специалисти в България, Индия и Израел. Заедно с талантите в САЩ, те разработват продуктите за киберсигурност на компанията. Бизнес звено по киберсигурност във VMware България беше основано от Венцислав през 2020 и вече наброява 100 човека.

С над 20 години опит в софтуерната индустрия той се е занимавал със създаването на мултимедийните системи, компютърни игри, продукти за телеметрия, виртуализация, управление и автоматизация в компаниите Sciant, Docker и VMware. Венцислав притежава магистърска степен по “Информатика“ със специализация „Компютърна графика“ от Софийски университет “Св. Климент Охридски”. Венцислав е женен с две деца. В свободно време свири на барабани и кара мотор.

VMware присъства на българския пазар вече близо 15 години. За този период компанията увеличава екипа си в България близо десет пъти, превръщайки се в един от най-големите инвеститори в ИТ индустрията в региона.

Офисът в София е основен хъб за разработки и иновации на компанията в регион ЕMEA (Европа, Близкия Изток и Африка) и е сред топ три ключови стратегически развойни центрове за VMware в световен мащаб. Организацията планира да увеличи капацитета си до 2500 души в следващите няколко години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *