Panasonic представи продуктовата си гама телевизори за 2022 г.

Panasonic представя своята продуктова гама телевизори за 2022 г., включваща обновените серии OLED и основните LED телевизори с размери на екраните от 77 до 42”.

Моделите за 2022 г. са оборудвани с нови гейминг функции, сред които Game Control Board и подобрения на латентността при игри с 60Hz. Също така, интерфейсът HDMI2.1 с разширени функции за игри вече е наличен при пълната гама OLED телевизори за 2022 г., независимо от размера на екрана. LED телевизорът LX940 също поддържа Game Control Board и HDMI2.1.

Конфигурациите на всички OLED модели използват най-новия панел за 2022 г. с подобрения при яркостта и цветовете. Те са настроени в Холивуд от известния колорист Стефан Соненфелд. LED моделите, от серия LX940 нагоре, използват процесора HCX Pro AI и поддържат автоматично регулиране на цветната температура, така че да съответства най-добре на околното осветление. Всички OLED модели също така поддържат режима Netflix Adaptive Calibrated Mode. Домашното зрително изживяване е оптимизирано от най-новата версия на операционната система My Home Screen 7.0 и други възможности за достъп.

Подобрения при OLED моделите

Продуктовата гама OLED телевизори включва сериите LZ2000 (77”, 65”, 55”), LZ1500 (65”, 55”, 48”, 42”), LZ1000 (65”, 55”) и LZ980 (65”, 55”, 48”, 42”). Конфигурациите на всички OLED модели използват най-новия панел за 2022 г. Сериите LZ2000 и LZ1500 (с изключение на 48” и 42” модели) могат да се похвалят с конфигурация „Master OLED Pro“, докато LZ1000 използва конфигурация „Master OLED“. 48” и 42” модели от сериите LZ1500 и LZ980 са оборудвани с конфигурация „OLED“. Всички OLED модели за 2022 г. са специално разработени от Panasonic, за да осигурят повече яркост, особено при пиковите нива на режимите True Cinema, Cinema, Filmmaker и Professional. Освен това, пресъздаването на сините цветове е подобрено, като същевременно е запазена високата прецизност по отношение на възпроизвеждането на различни градации, благодарение на процесора HCX Pro AI на Panasonic.

Основни LED серии

Продуктовата гама основни LED телевизори включва LED серията LX940 (75”, 65”, 55”, 49”, 43”) и основната LED серия LX800 (75”, 65”, 55”, 50”, 43”), които създават завладяващо зрително изживяване за любителите на спорта и игрите. Оборудвани с процесор HCX Processor Pro AI (LX940) и HCX Processor (LX800), моделите от основните LED серии осигуряват прецизност на цветовете и изключителен контраст. Продуктовата гама основни LED телевизори е подходяща за игри и гледане на филми през деня, като „HDR Cinema Display Pro“ (LX940), „HDR Cinema Display“ (LX800 75”, 65”, 55” модели) и „Bright Panel Plus“ (LX800 50”, 43”) регулират яркостта на картината, така че да съответства на околното осветление.

Подобрени геймърски изживявания

Бързина, яснота, плавност –най-важните предпоставки за потапящи изживявания при видеоигрите. Режимът „Game Mode Extreme“ на Panasonic осигурява няколко съществени предимства. Сред тези предимства са поддръжката на ключови HDMI2.1 функции, като висока кадрова честота HFR (High Frame Rate) и променлива честота на опресняване VRR (Variable Refresh Rate) при 120Hz с пълна 4K резолюция.

Поддръжката на VRR помага за решаването на много от потенциалните проблеми, идващи от страна на конзолата, като трептене и накъсване, ако изобразената разделителна способност и LOD (ниво на детайлност) са твърде високи или има твърде много ефекти или обекти, изобразени едновременно. При включена VRR телевизорът и конзолата синхронизират кадрите, за да осигурят по-плавно изобразяване. Изцяло новата функция, наречена „Game Control Board“, обединява всички необходими настройки и информация за играта на едно място и ги представя с наслагване върху самата игра – така че никога да не се налага да спирате играта, за да получите достъп до тях.

Панелът „Game Control Board“ предоставя достъп в реално време до следните функции и информация:

  • Информационен панел – показва цялата информация, идваща от играта, като кадрова честота, HDR метаданни и данни за квантуването на цветността.
  • Dark Visibility Enhancer (Подобрител на видимостта в тъмните части) – позволява на геймъра да коригира детайлно частите от тъмните сцени, близки до черния цвят, което подобрява видимостта на маршрута напред или улеснява откриването на врагове, криещи се в сенките.
  • HDR Tonemap (HDR тонално картографиране) – показва текущите настройки за HDR тонално картографиране, които могат да бъдат „Изключено“ (игровата конзола управлява тоналното картографиране); „Включено“ (телевизорът управлява тоналното картографиране) и „Динамично“ (телевизорът анализира входящите кадри в реално време и извършва динамично тонално картографиране сцена по сцена, дори при статичен HDR източник).
  • Input Lag and VRR (Закъснение на входа и VRR) – изобразяване и регулиране на закъснението на входа и настройките за VRR.
  • Viewing Mode (Режим на гледане) – позволява на геймъра в реално време да промени режима на гледане и да види ефекта на живо, за да избере изгледа, който предпочита.

Продуктовата гама за 2022 г. се характеризира също и със значителни подобрения по отношение на бързодействието. Режимът 60Hz Refresh Mode (Режим на 60Hz опресняване) драстично намалява латентността и забавянето на входа на OLED телевизорите при 60Hz игри. OLED телевизорите и серията LX940 са сертифицирани за поддръжка на AMD FreeSync Premium през 2022 г. LED телевизорът LX940 разполага и с бърз 120Hz панел с двойно преобразуване на скоростта, което е идеално за геймъри, изискващи ниска латентност.

Картина, оптимизирана спрямо околното осветление

Всички OLED модели и LED моделите от серията LX940 използват модерни сензори за отчитане на цветната температура на околното осветление и настройват нюансите на картината, за да осигурят по-естествено възприятие, например когато гледате през нощта. Тази нова функция е базирана на Автоматичния AI режим на Panasonic, въведен миналата година, който използва изкуствен интелект за разпознаване на възпроизвежданото съдържание в реално време, за да може автоматично да оптимизира качеството на картината и звука спрямо съответния тип съдържание. Подобренията в технологиите с изкуствен интелект на Panasonic водят до по-бързо и ефективно разпознаване на жанра.

Модерните сензори за отчитане на яркостта и цветната температура на околното осветление работят заедно с процесора HCX Pro AI, за да регулират всеки цветови тон поотделно въз основа на околното осветление по най-реалистичен начин, като така осигуряват по-комфортно изживяване при гледане и през деня, и през нощта. Това е важно, тъй като хората възприемат „бялото“ по различен начин, в зависимост от околното осветление. Например, в повечето европейски домове през нощта се използват лампи с топли цветове, което означава, че белите цветове на екрана могат да се възприемат като синкави и твърде студени. Чипът HCX Pro AI работи, запазвайки цветовете, с които човешкото око е свикнало, като тоновете на кожата например, за да осигури изобразяване на естествена картина.

Освен това, през 2022 г. Panasonic разшири функциите за адаптивен контрол, като включи в тях и поддръжка на режима Netflix Adaptive Calibrated Mode за автоматична обработка на картината в зависимост от околното осветление в стаята. Наличен при OLED моделите, режимът Netflix Adaptive Calibrated Mode позволява на телевизорите Panasonic да осигурят прецизно качество на картината от холивудски ранг също и при поточно предавано съдържание, да възпроизвеждат картина със същото качество, като мониторите, използвани при постпродукцията от филмовите творци в Netflix, и съответно да пресъздават изображения, точно отговарящи на намеренията на филмовите режисьори.

Звукови подобрения

OLED телевизорът LZ2000 е оборудван със система за насочен звук в допълнение към конфигурацията „360° Soundscape“ на Panasonic, която е в състояние да осигури вълнуващо Dolby Atmos звуково изживяване. Множеството вградени говорители, насочени нагоре, настрани и напред, пресъздават обгръщаща сферична звукова арена от източник с Dolby Atmos звуков формат.

Освен подобрения съраунд звук, LZ2000 има нова усъвършенствана система с редица предни говорители, която насочва звука, позволявайки възпроизвеждане на прецизен и чист звук, както и формиране на насочен звуков лъч. OLED моделите от серията LZ1500 (само 65” и 55” модели) могат да се похвалят с усъвършенствана звукова система, наречена „Dynamic Cinema Surround Pro“, която поддържа Dolby Atmos и използва вграден нискочестотен говорител за осигуряване на мощен и богат басов звук. Сериите LZ1500 (с изключение на 65” и 55”), LZ1000 и LZ980 разполагат с озвучителна система „Cinema Surround Pro”, която също поддържа Dolby Atmos. Серията LX940 е оборудвана със „Cinema Surround“, а LX800 използва подобрена система „Surround Sound“.

Други

Всички OLED модели за 2022 г. и LED моделите от серията LX940 са оборудвани с най-новото издание на операционната система за смарт телевизори My Home Screen 7.0 на Panasonic, която поддържа всички основни услуги за стрийминг на видео. За да разшири избора, Panasonic предлага също и LED телевизора LX800 с Android TV.

Всички модели телевизори на Panasonic за континентална Европа, от LX940 нагоре, са оборудвани с оригиналния Penta Tuner на Panasonic, който предоставя пет различни опции за разширено телевизионно приемане. Опциите включват DVB-C (кабелна телевизия), DVB-S (сателитна телевизия), DVB-T (ефирна наземна телевизия с традиционна външна/вътрешна антена), TV към IP и IPTV, която не изисква сървър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *