Две нови механични клавиатури от Logitech – MX Mechanical

Logitech разширява своята Master серия с две нови механични клавиатури – пълноразмерната MX Mechanical и минималистичната MX Mechanical Mini, както и с новата мишка MX Master 3S.

MX Mechanical и MX Mechanical Mini предлагат последно поколение нископрофилни механични суичове. Тактилните тихи (кафяви) суичове на клавишите допринасят за най-тихата механична клавиатура на Logitech до сега, която се отличава с усещане за механично писане.

Кликващите (сини) и линейните (червени) суичове също са налични като опции на определени пазари. Клавиатурите са проектирани с двуцветни капачета за оптимално разпознаване с периферното зрение. Умната подсветка с шест опции автоматично настройва яркостта спрямо околната светлина и се изключва, когато не е нужна, за да пести батерията.

MX Master 3S има 8,000 DPI оптичен сензор, който проследява движението върху почти всякакви повърхности, включително стъкло и предлага бърза работа с монитори с висока резолюция. Кликовете са 90% по-тихи в сравнение с MX Master 3.

MX Master 3S е с MagSpeed Electromagnetic колелце, което препуска през 1,000 реда текст за една секунда, и може да се накланя и настрани за хоризонтална навигация.

MX Mechanical, MX Mechanical Mini и MX Master 3S са съвместими със софтуера Logi Options+. Потребителите могат да персонализират индивидуално бутони, да използват предварително дефинирани или да създават свои собствени профили за конкретни приложения, да настройват скоростта на проследяване, да избират ефекти на подсветката и други, за да оптимизират своя работен процес. И трите продукта са снабдени с Bluetooth и собствената Logi Bolt безжична технология за надеждна и сигурна връзка дори в гъсто населени среди и могат да се свързват с до три различни устройства като са съвместими с най-популярните операционни системи, включително Windows, macOS, iPadOS, Android, Chrome OS и Linux.

Част от пластмасовите части на клавиатурата са направени от рециклирани пластмаси (PCR): 45% при MX Mechanical и 47% при MX Mechanical Mini. Горната алуминиева част на клавиатурите е направена от нисковъглероден алуминий с възобновяема енергия, а не с фосилни горива, с цел намаляване на въглеродния отпечатък. Мишката MX Master 3S също е направена от PCR пластмаса – 27% от графитената и 22% от светлосивата.

Всички продукти Logitech, включително MX Mechanical, MX Mechanical Mini и MX Master 3S, са сертифицирани като въглеродно неутрални.

Цени и наличност

MX Mechanical, MX Mechanical Mini и MX Master 3S ще бъдат налични през май 2022 на logitech.com и в търговските вериги за техника. Препоръчителната крайна цена за клавиатурата MX Mechanical е 349 лв. с ДДС, на MX Mechanical Mini – 319 лв. с ДДС, а на мишката MX Master 3S – 259 лв. с ДДС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *