Leica и Panasonic в стратегическо сътрудничество

Panasonic и Leica обявиха ново споразумение за бизнес партньорство. Двете компании се ангажират да разширят своето сътрудничество в сферата на основните си компетенции и да разработват нови технологии и решения под новото име „L² Technology“ (L на квадрат технологии), което символично ще използва двете „L“ от „LEICA“ и „LUMIX“ в маркетинговите активности занапред.

L² Technology ще обедини силните страни на двете марки и ще бъде символ на сътрудничеството между двете компании чрез комбиниране на технологии и ноу-хау при разработване на новите фотоапарати, обективи и софтуер от следващо поколение, както и създаване на технологии и решения, които ще предоставят нова стойност в новата ера. Съвместно ще се разработва иновативната L² Technology.

Leica и Panasonic съвместно ще инвестират в нови технологии, които ще могат да бъдат използвани при новите фотоапарати и обективи, и ще прилагат съвместно разработени технологии в своите продукти LEICA и LUMIX, за да подобрят още повече техните възможности. Изграждайки система за дългосрочно сътрудничество, в бъдеще всяка марка ще използва L² Technology при своите маркетингови активности, за да отвори нови възможности пред креативните потребители на фотографска техника.

История на сътрудничеството

Сътрудничеството между Leica Camera AG и Panasonic Corporation датира от август 2000 г. Първоначално компаниите сключиха споразумение за сътрудничество в областта на обективите за цифрово аудио-визуално оборудване, а през 2001 г. беше взето решение за сътрудничество и в сектора на цифровите фотоапарати. Оттогава компаниите непрекъснато разширяват своето технологично сътрудничество. През 2018 г., заедно със Sigma, беше основан “L-Mount Alliance”, безпрецедентен тип сътрудничество, което позволява на Panasonic, Sigma и от 2021 г. на Ernst Leitz Wetzlar GmbH да използват в собствените си разработки стандарта L-mount, създаден от Leica, и по този начин да предлагат фотоапарати и оптика с този тип байонет за обектив.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *