Българският гейминг маратон тази година включва и родни студиа

Днес се състоя пресконференция по случай петото издание на Българският Гейминг Маратон, който стартира на 19 юни. Организаторите коментираха световни теми и трендове в гейминг индустрията и споделиха най-важното от програмата на предстоящия Маратон.

Мартин Кадинов, съосновател и управляващ партньор на TDB Play, посочи, че според данни на Pelham Smithers към днешна дата близо 50% от обема на гейминг индустрията заемат мобилните игри, следвани от компютърните и конзолни игри.

Българският Гейминг Маратон е онлайн фестивал за видео игри, в който 42-ма утвърдени и изгряващи стриймъри от родната сцена играят на живо пред българската публика. Петото издание на събитието се организира от TDB Play в партньорство с Yettel, Logitech G, Disney+ и благотворителното движение #гудгейм, инициатор на ДАБЕ, първия гейминг речник на български език.

Сред акцентите в Маратона тази година е турнирът Brawl Stars 5G Challenge powered by Yettel, в който добре познати създатели на гейминг съдържание – Gothika_47, Dido_D, Dex и xXShadowHexXx, ще бъдат капитани на четири отбора от публиката. Регистрациите са отворени на сайта на Маратона, а за избраните участници са предвидени специални награди от организаторите на събитието и Yettel.

Основна тема в предстоящото издание са българските игри. През месец май организаторите отправиха специална покана към български гейм студиа и разработчици на видео игри да се включват в Маратона и да представят своята работа на живо. До момента в събитието са се записали 16 гейм студиа и инди разработчици, които ще гостуват на участващите стриймъри във фестивала.

Завръщане в петото издание прави популярният Гейминг куиз “Без име” с водещ Zing, който ще провери знанията на осем от участващите в Маратона стриймъри с въпроси от 1-ви до 12-и клас. Куизът ще се състои на 19 юни в 20:00 часа и ще се излъчва на живо в каналите на TDB Play. Победителят в куиза ще спечели 2000 лв., които ще бъдат дарени на благотворителна кауза по негов избор. Част от Маратона е и специална томбола с атрактивни награди, предоставени от партньорите на Българският Гейминг Маратон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *