Това са победителите в Huawei Smartphone Film Festival

На церемония в кино ЛЮМИЕР бе закрито третото издание на Huawei Smartphone Film Festival за късометражни филми, заснети с фотографския флагман Huawei P50 Pro. Под мотото #OpenForMoreStories, фестивалът е организиран от Cinelibri с подкрепата на Huawei.

Петчленно жури влиза и в ролята на менторски екип в месеца на продукция на финалните 5 заглавия – сценаристката Нели Димитрова, режисьорът Илиян Джевелеков, операторът Калоян Божилов, монтажистката Нели Алтъпармакова и актрисата Теодора Духовникова. Церемонията включваше излъчване на носителите на трета, втора и първа награда, като всеки от филмите-победители бе анонсиран от член на журито, без споменаване на името му, преди щастливият му екип да го види на големия екран.

Ревю: Huawei P50 Pro

На трето място бе класиран филмът „Крачки“ на Мария Иванова и Ралица Аджиларска. Той бе представен от режисьора Илиян Джевелеков като „метафора за живота“ с любопитни статистики като „спим през една трета от живота си“, „гледаме телевизия 12 години“ и „обикаляме три пъти земното кълбо в рамките на един човешки живот“.

Второ място журито отреди на филма на Велианна Кашева „Невидима“. Той имаше честта да бъде представен от Нели Димитрова, която изрази вълнението си да работи с млади и талантливи хора, които имат желанието да се развиват в киноиндустрията. Сценаристката поздрави напредъка, който Велианна Кашева е постигнала от ниво трийтмънт до завършен късометражен филм, който разказва позната история по непознат начин, с интересен ъгъл, интерпретация и много любов към цялостния процес.

Лина Павлова е големият победител на третото издание на Huawei Smartphone Film Festival с псевдодокументалния филм (или „мокюментари“) „Последният вампир на София“, в който главното действащо лице – вампирът Спиридон, е изигран от Леонид Йовчев. Филмът бе представен изключително емоционално от Теодора Духовникова, която призна, че е била скептична към потенциала му на ниво трийтмънт, била е приятно изненадана от развитието му в сценарий и е изпитала истински респект към финалния резултат, който вдига високо летвата за участниците във всеки следващ фестивал.

Победителите получиха устройство Huawei P50 Pro, грамота, почетна статуетка, книги с разкази от издателство Колибри и акредитации за осмото издание на Синелибри, събрани в платнена торба с цитат от майстора на късата форма – Хорхе Луис Борхес. Един член на публиката от фенове на киното и технологиите си тръгна от прожекцията със специален подарък Huawei Watch GT 3 Pro.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *