Необходими аксесоари за домашния офис на всеки IT специалист

Уловката вашият офис да бъде там, където живеете, е, че сте заобиколени от всички ваши вещи. Вместо обичайните офис аксесоари като ергономичен работен стол, голямо бюро и органайзери от всякакъв вид, можете да работите на кухненската си маса и стол, което пък би довело до по-дълъг и по-малко приятен работен ден.

Затова е особено важно да снабдите вашия домашен офис с аксесоари, които всеки уважаващ себе си IT специалист заслужава. Такива бихте успешно открили в Digital Box. Ето нашите предложения.

Погрижете се за вашата клавиатура. За да запазите перфектния вид на вашата клавиатура, също така да ограничите максимално звука от натискането на бутоните, си вземете силиконово покритие за клавиатура. Така няма да побърквате вашия партньор с постоянното цъкане, а и ще предпазите клавиатурата от следи от храна и течности. Как да ограничите още повече шума? Качествените слушалки са задължителен аксесоар за всеки офис. Благодарение на тях ще можете да се отделите от околния свят и да потънете в работа, освен това няма да пречите и на околните.

Имайте предвид важността на растенията. Купете си саксия с малък сукулент. Това е сладък начин да добавите малко зеленина към бюрото си, без така да заемате много място. Помислете да си вземете и по-голямо растение, ако имате празен ъгъл в стаята, където бихте могли да го разположите. Нужна ли ви е подложка за безжично зареждане? Разбира се, че да. С нея ще забравите за многото кабели, които натоварват едно офис пространство. Подобно устройство е много функционално, освен това ще донесе стил и изтънченост на вашето местенце.

Ако изпитвате неудобство след няколкочасово стоене на стола, макар и той да е специализиран за вашата работа, то е време да си закупите ергономичен колан. Можете да го откриете в много дизайни и цветове. Инсталира се лесно на стола и ще поддържа стойката ви изправена. Благодарение на този аксесоар ще се спасите от хроничната болка в кръста, която със сигурност би ви попречила да се съсредоточите върху работата си, докато мислите за кръста си.

Не забравяйте и за зрението си. Макар и да не носите специализирани очила с диоптър, се погрижите да си закупите такива, специално пригодени за защита от синята светлина. Те ще ви улеснят изключително много, ако се налага да работите особено през нощта. Безжичните мишки са хит. Освен че разтоварват офисното ви пространство от излишните кабели, те са и ергономични. Не искат и кой знае каква поддръжка – само подмяна на батериите веднъж на няколко месеца.

Може и да ви се струва странно предложение, но качествената бутилка за вода е задължителна. Когато се вглъбите в работата или пък ви се наложи да провеждате телефонни разговори един след друг, рядко ще се сетите, че трябва да пиете вода. Хидратацията е особено важна за вашето здраве, което ще ви помогне да имате по-пълноценен работен процес.

Много хора не знаят за това, но краката ви играят решаваща роля в поддържането на цялото ви тяло да се чувства спокойно и удобно по време на работа. Имайки удобна възглавничка или по-стабилна основа, вече няма да е нужно да измисляте къде да поставите краката си – можете просто да седнете, както ви е удобно, докато работите. Този аксесоар повдига краката ви от земята, позволявайки намаляване на натиска и умората, а ергономичният дизайн на възглавницата се оформя според очертанията на краката ви, осигурявайки поддържащ комфорт. Друг страхотен аксесоар за облекчаване на болката е поставката за китки. Всъщност те са почти като обикновена подложка за мишка, но правят много повече неща за вас. Те често са интегрирани в дизайна на клавиатурата, което я прави по-лесна и по-бърза за използване. Страхотната опора за китката трябва да помогне за премахване на неудобната позиция на ръката, която възниква, докато пишете и използвате мишката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *