VW с нова концепция за електрически седан – ID.Aero

Volkswagen представи новия си концептуален електромобил, ID.Aero. Името подчертава аеродинамичните качества, като седанът има коефициент на съпротивление от 0.23.

Платформата залага на мощна литиево-йонна батерия с капацитет 77 kWh. Това в комбинация с аеродинамичния дизайн позволява постигането на обхват до 620 километра (WLTP), което прави модела подходящ и за по-дълги пътувания.

Производството на европейската версия на новия електромобил се очаква да започне догодина в Емден. Както вече стана ясно, дизайнът на новата платформа се характеризира от аеродинамиката с множество LED елементи, включително отстрани на корпуса. Стилистично ID. AERO интегрира дизайна от линията ID.

Колелата са 22-инчови, двутонови и със спортен дизайн вдъхновен от турбина. Класическите дръжки на вратите са заменени от осветени сензорни зони, а това допълнително намалява съпротивлението.

Шасито е в Polar Light Blue Metallic с цветови пигменти и златист ефект при определена светлина. Таванът е в лъскаво черно, в контраст на основния корпус. Отпред виждаме типичната за ID. решетка и с двoйна броня. Задната част има доста интересни светлинни модули, които обхващат и багажника.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *