Край на производството на BMW i3

BMW представи електрическата си серия i3 през 2013 г., като моделът има доста атрактивен и компактен дизайн, но не може да се похвали с кой знае колко голям пробег с един заряд. Преди няколко години дори имах възможност да разгледам по-отблизо i3s, който беше по-спортна разновидност.

Външният вид на модела е съвременен и агресивен с типичните черти на BMW, а интериора е приятен като е наличен голям централен информационен панел. Задните врати не се отварят по стандартния ни начин а се разгръщат назад. Покритието на седалките е елегантно, а клетката на вътрешното шаси е от въглеродни нишки.

В началото на месеца обаче компанията спря производството на серията, като няколко дни преди това беше произведен 250 000-ят i3. По този начин серията е най-популярната при премиум компактните електромобилите.

BMW i3 се продаваше в 74 страни, а за да отбележи края на производството, компанията подготвя и 10 броя от специалното издание HomeRun, което е на базата на i3S. Те са във Frozen Dark Grey и Frozen Dark Red, като за първи път се използва индивидуално матово покритие. Има и специални акценти, а бройките вече са продадени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *