Това е Nothing Phone (1)

Днес Nothing представи своя очакван с голям интерес първи смартфон – Phone (1). Част от аспектите на устройството вече бяха ясни, тъй като от компанията споделяха през изминалите седмици някои от параметрите, а и изображения на устройството. Най-интересен е дизайнът на телефона, който включва прозрачно покритие на гърба и плоска странична рамка.

Така се виждат част от вътрешните компоненти, но освен това са добавени и LED ленти, които са мултифункционални. Те са индикатор за известия, входящи обаждания с персонализирани ефекти, статус при зареждане на батерията и т.н. Определено иновативна и интересна черта.

Друг по-интересен елемент е в софтуерно отношение с базираната на Android 12, Nothing OS. Този графичен интерфейс е използва основните стокови приложения и не е претоварен с анимирани ефекти и добавки. Има обаче тапети с отличтелна визия.

Отвъд това хардуерните параметри са на модел от високия среден клас. Това включва 6.55“ FHD+ AMOLED екран с честота 120 херца и отвор за 16MP селфи камера. Поддържа се и HDR10+. Използван е чипсет Snapdragon 778+ в комбинация с до 12GB LPDDR5 RAM и 256GB UFS 3.1 памет за файлове.

Основната камера е двойна и включва 50MP сензор Sony IMX766 1/1.56″ (f/1.88) и 50MP ISOCELL JN1 с ултраширокоъгълен обектив. Налична е комбинирана система от оптична и електронна стабилизация. Phone (1) разполага с Night Mode и Scene Detection.

Използвана е батерия с капацитет 4500mAh с бързо зареждане до 33 вата и безжично и реверсивно безжично зареждане. В комплект с телефона обаче няма зарядно. Сред останалите параметри са още вграден под екрана скенер на отпечатъци, стерео високоговорители с Dirac Audio, 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, GPS и NFC.

Телефонът се предлага в бял и черен цвят с цена от 469 евро евро за базовия вариант и достигат до 549 евро, като продажбите започват на 21 юли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *