Ioniq 6 е първият електрически седан на Hyundai

Споделете публикацията:

Hyundai представи официално Ioniq 6, електрически седан, който предлага пробег от 610 километра с един заряд. Използвана е платформата e-GMP и 800V електрическа архитектура, като се постига зареждане от 10 до 80% за 18 минути.

Той ще се предлага с 55kWh или 77.4kWh батерия, а коефициентът на съпротивление е 0.21. Новият модел има и V2L възможности, което позволява зареждането на други електроуреди и дори превозни средства.

Екстериорът е изключително аеродинамичен и ще се предлага в множество цветови опции. Потребителите ще могат да изберат и опционални 20-инчови гуми, както и RWD и AWD моторни варианти. AWD дава 239 kW с 605 Nm, а RWD предлага максимална ефективност с под 14 kWh/100 km WLTP.

Интериорът е вдъхновен от „какавида“ и предлага удобство и възможност за персонализиране и дори удобства за дрямка и работа. Ioniq 6 предлага светлинна система с 64 нюанса и редица предварително зададени настройки.

Седалките Relaxation Comfort Seats са опционални, но създадени специално за електромобили, като са с 30% по-тънки от вариантите за конвенционалните автомобили. Ioniq 6 включва по-голямо пространство за пътниците и добавки като четири type-C и един type-A USB портове в предната част.

Има и 12-инчова инфотеймънт система, както и 120инчов дигитален клъстер за данни в реално време. Стандартно се поддържат Apple CarPlay и Android Auto, а освен това има и Bluetooth мулти свързаност, както и вградена система от 8 високоговорители Bose.

Ioniq 6 включва система от ниво 2 за автономно управление с Highway Driving Assist, Smart Cruise Control и Forward Collision-Avoidance Assist. По-скъпите опции са с Junction Crossing, Lane-Changing Oncoming и Lane-Changing Side. Налични са още Intelligent Speed Limit Assist и High Beam Assist, както и Driver Attention Warning.

Още не са ясни цените за Ioniq 6, а производството започва през настоящото тримесечие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.