Honor отчита напредъка си за по-малко вредни материали и емисии

Една от най-бързо развиващите се компании при смартфоните, Honor, сподели данни свързани с отпечатъка си върху околната среда – от производството и опаковането до управлението на отпадъците.

Това включва опаковъчни материали, които са леки, компактни, безвредни, лесни за рециклиране и екологични. Компанията също така заменя традиционните мастила и пластмаси на петролна основа с възобновяеми и биоразградими опаковъчни материали.

След преминаване от мастило на петролна основа към соево мастило са намалени емисиите на въглероден диоксид с приблизително 80 тона от 2014 г. насам. При серията Magic телефонната стойка е направена от захарна тръстика вместо пластмаса, което намали емисиите на въглероден диоксид с 32 тона на милион единици. Заменена е пластмасата с хартия за защитния филм на зарядни устройства и кабели, което доведе до допълнително намаление на емисиите въглероден диоксид с 35 тона на 10 милиона единици. Сертифицираните от Forest Stewardship Council кутии за съхранение на продукти, включително серията Magic и Watch GS3, които помагат за опазването на горска площ от приблизително 122 хектара годишно.

От 2021 г. се работи върху проектирането на по-опростено и по-издръжливо решение за опаковане на лаптопи. В момента всички лаптопи са опаковани в кутии, направени от отделни парчета сгънат картон. Средните кутии, които обикновено се използват при доставката, са отстранени, което допринася за намаляването на емисиите на въглероден диоксид с общо 208 тона. За лаптопи и устройства (wearables), са спестени приблизително 74 тона хартия, еквивалентно на намаляване на емисиите на въглероден диоксид със 77 тона, чрез оптимизиране на структурата на опаковката и консолидиране на управлението на печатните материали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *