Приложение свързва инфлуенсърите с потенциални рекламодатели

Румънската платформа за маркетинг чрез потребителско съдържание ProductLead представи в България новото си мобилно приложение Amplifame. То е разработено за авторите на съдържание, за да им помогне да си сътрудничат по-бързо и по-ефективно с марки, нуждаещи се от популяризиране.

В Amplifame вече са регистрирани над 4000 инфлуенсъри, включително стотици от България. Приложението е достъпно за iOS и Android. След като създадат свой акаунт в него, авторите на съдържание получават възможност за сътрудничество с марки директно през него. Възможностите за това са две – или като кандидатстват за избрани от тях публични кампании на марката, или като бъдат директно поканени от нея в частна кампания.

Приложението на ProductLead е подходящо за онези маркетингови екипи, които искат да използват съдържание, генерирано от потребители. То им помага за реализирането на различни видове кампании, както и за разпространението на съдържание в различни дигитални допирни точки на потребителите със съответния бранд.

Самата кампания и брифът за нея се правят чрез ProductLead, след което се показват в Amplifame, където инфлуенсърите могат да кандидатстват, приемат или отказват участие в кампании. Всички създатели на съдържание, регистрирани в Amplifame, се показват в ProductLead с информация за аудиторията и ефективността на техните страници, така че марките да могат да вземат обективно решение за сътрудничество.

С помощта на ProductLead марките могат да провеждат кампании и да канят инфлуенсъри, които са най-подходящи за продукта или услугата, която представляват. Използвайки приложението, брандът може да създаде кампанията 15 пъти по-бързо.

От ProductLead отчитат над 4000 инфлуенсъри, регистрирани в платформата, както и над 200 кампании, проведени от февруари до днес. Една кампания включва средно 12 създатели на съдържание, но има и такива с над 130 участника. Кампанията продължава средно 23 дни, а настройката й отнема по-малко от ден, включително и с процеса на избор на инфлуенсъри. Най-активните инфлуенсъри в рамките на платформата са постигнали над 15 кампании. Най-активните създатели на съдържание в приложението се добавят всеки месец в графата „Инфлуенсър на месеца“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *