Каква е разликата между iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max

Може би за никого не е тайна, че Епъл държи челни позиции в производството на различни устройства – лаптопи, смарт часовници, компютърна техника, мултимедийни плеъри, операционна система и други. Това, с което са най-популярни в днешно време и определя фирмата като мултинационална, е производството на смартфони.

Сред най-търсените попълнения под името на бранда Apple са моделите iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max. Въпреки множеството прилики, съществуват и значителни разлики, които потребителят трябва да съобрази преди да избере между двата модела. 

За да помогне на вашия избор, екипът от професионалисти на Bazar.bg посочва основните характеристики на телефоните и параметрите, по които се различават.

Характеристики на iPhone 11 Pro 

Хронологично погледнато, този модел е първи по излизане за продажба на пазара. Неговите отделни компоненти и параметри са специално подбрани, за да превърнат цялостното устройство в оптималния избор за потребителите по целия свят. Те са именно:

 • Този модел е пуснат в производство през 2019-та година;
 • Операционната система, която се използва за Айфон 11 Про, е iOS 13, която притежава множество функции;
 • Гърбът на iPhone 11 Pro е стилен и елегантен, какъвто се цели да бъде дизайнът на телефона, като този ефект се постига чрез матовия му ефект, който го отличава;
 • Дисплеят е с размер 5,8 инча, който се разполага от единия до другия край на телефона. Той притежава OLED технология, която излъчва собствена светлина. Издръжливостта е голяма и се дължи на факта, че не се използва подсветка на екрана, а контрастът, който се създава е на високо ниво;
 • Резолюцията на екрана е голяма, с параметри 2436 x 1125 пиксела;
 • Теглото от 188 грама, в комбинация с размера, го прави удобен за съхранение;
 • Камерата е тройна и е 12 MP;
 • Батерията е 3046 mAh и се характеризира с издръжливост, която е по-усъвършенствана от предишните модели;
 • RAM паметта, в комбинация с бързия процесор, прави iPhone 11 Pro подходящ както за изпълнение на работни задачи, така и за гейминг.

Характеристики на iPhone 11 Pro Max

Част от семейството на Епъл, този смартфон притежава завидни характеристики, най-важните сред които са:

 • Дисплеят е 6.5 инчов, притежаващ OLED Multi-Touch технология и се разполага от край до край;
 • Теглото на iPhone 11 Pro Max възлиза на 226 грама;
 • Резолюцията е 2688 x 1242 мегапиксела;
 • Камерата е тройна с 12 мегапиксела – широка, ултраширока и телефото;
 • 4K резолюция, която да използвате за заснемане на видеоклипове;
 • Притежава възможност за плащане с Apple Pay;
 • Батерията е с размер 3969 mAh и осигурява дълъг живот;
 • Моделът притежава възможност за безжично захранване.

Основните прилики на iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max

Сред приликите, които се водят и предимства на двата Pro модела, могат да бъдат откроени няколко основни.

И двата телефона притежават водоустойчивост, като възможността за потапяне без проблем е до 4 метра с времетраене до 30 минути. Този капацитет е достатъчен за заснемане на уникални подводни кадри, които да заемат важна част от галерията на притежателите. Освен на вода, те са устойчиви и на прах.

Използва се най-бързият процесор за направата на iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max – А13 Bionic. Той е с осем ядра, което го прави подходящ за извършване на множество задачи едновременно, а времето за изпълнението им е кратко. Производителността на A13 Bionic, в сравнение с предишната версия А12, е по-голяма, както и енергийната ефективност.

Друга прилика може да се открие в дизайна и цветовите варианти, които са предоставени на пазара. Те са четири: златно, сиво, сребърно и зелено.

И двата телефона са подходящи за извършване както на работна дейност, така и за забавление – гледане на филми, играене на игри, използване на всякакви програми, комуникация от всяка точка на достъп по света.

Капацитетът на iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max варира, в зависимост от вашите предпочитания. Имате възможност за избор между 64, 256 и 512 GB вътрешна памет.

Селфи камерата има възможност да записва 4K видео, което е предимство на двата телефона пред повечето предложения на пазара.

Какви са разликите между iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max

На първо място, разликите са забележими още на пръв поглед в размера на екрана – този на iPhone 11 Pro Max e по-голям с 0,7 инча. Не звучи много, но същевременно създава цялостна разлика във визуалната представа.

От гледна точка на теглото, iPhone 11 Pro Max отново взема превес – той тежи приблизително 40 грама повече, което е почти неусетна разлика.

Сред най-основните различия между двата модела може да се категоризира батерията и нейният заряд. Батерията на втората разновидност Епъл смартфон е по-издръжлива, с поне час повече разлика от първия и с поне 5 часа повече от iPhone XS Max.

Следваща разлика, която може да бъде отчетена като важна, е резолюцията, като отново Iphone 11 Pro Max притежава по-добрите характеристики. Това позволява детайлизирането на изображенията. Резолюцията е важен фактор в определянето на цената.

Стриймингът при iPhone 11 Pro Max е с възможност до 12 часа, докато този на iPhone 11 Pro – до 11 часа, което се дефинира като голяма разлика.

Ценовият фактор също се определя като разлика между двата модела. Както става ясно, по-усъвършенстваният и по-нов вариант, държи по-високи цени на пазара. Той, от своя страна, допринася с повече функции и по-добри параметри.

Съвети от специалистите на Bazar.bg

След изчерпателната информация, която екипът на Bazar.bg дава за двата модела на Iphone Pro, тяхното сравнение и разлики, специалистите още съветват:

 • Ако решите да заложите на някой от тях, трябва да прецените добре какви са целите на използване и спрямо тях да се насочите към варианта на малка, средна и голяма вътрешна памет, които имат голяма разлика;
 • Закупете мобилните устройства от доказан търговец на пазара, който ще ви предостави гаранционен срок;
 • При покупката се уверете, че вашето устройство притежава всички прилежащи аксесоари, посочени като налични в кутията и няма разлики и липси;
 • Разгледайте своя Iphone за козметични повреди;
 • Осигурете на мобилния си телефон първокачествени предпазни аксесоари – протектор, калъф;
 • За осигуряване на дълъг експлоатационен живот на батерията на вашия Pro модел, зареждайте устройството си правилно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *