DJI Avata е нов FPV дрон с 18 минути полет с един заряд

Най-новият дрон на DJI вече е факт и това е FPV (first-person view) моделът DJI Avata, който ще допадне на много от вас. В случая се разчита на очила (DJI Goggles), с които се гледа картината от дрона, а управлението е чрез DJI Motion Controller, който се държи в една ръка. Устройството обаче е съвместимо и със съществуващите DJI FPV Remote Controller 2 и DJI FPV Googles V2.

Avata предлага 18 минути полет с един заряд на батерията и тежи 410 гр. Добавени са защитни елементи около перките, което го предпазва до някаква степен и дава възможност за обръщане при падане наобратно. 48-мегапикселовият сензор (1/1.7″ CMOS) предлага зрително поле 155 градуса и запис до 4K при 60fps.

Дронът може да се задържа на едно място и освен това да се провира и през по-тесни пространства, както и да спира бързо. Налични са три режима на управление, нормален, спортен и ръчен.

DJI Avata вече е наличен през сайта на компанията за 579 евро но без очила и дистанционно. Иначе срещи 1429 евро той идва с DJI Goggles 2 и DJI Motion Controller.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *