Лаптопът ThinkPad X1 Fold има 16“ сгъваем екран

Lenovo анонсира следващото поколение ThinkPad X1 Fold, лаптоп със сгъваем екран. Като най-лекото в света 16-инчово потребителско устройство, това следващо поколение ThinkPad X1 предоставя гъвкавост и мощност в комбинация с елегантен дизайн. Моделът се очаква през последното тримесечие с цена 2499 долара.

Захранван от Intel vPro, Intel Evo, до 12-то поколение Intel Core i7 процесор и Intel Iris Xe Graphics, следващото поколение ThinkPad X1 Fold осигурява висока производителност в сгъваем форм фактор. Добавяйки SSD памет до 1TB и опции за памет до 32GB LPDDR5 осигурява бърза работа на устройството, независимо от режима на използване.

Следващото поколение ThinkPad X1 Fold предлага опционална ThinkPad клавиатура с подсветка в стандартен размер, както и TrackPoint с голям сензорен тъчпад, който може да работи прикрепен или отделен от компютъра в зависимост от режима на използване. Клавиатурата може да се прикрепи чрез магнит към долната половина на дисплея за класически режим на лаптоп.

Сгъваемият OLED панел е 16,3 инча със съотношение на страните 4:3 и поддържа технологии HDR и Dolby Vision. ThinkPad X1 Fold се характеризира с тесни рамки от около 10 мм и е с дебелина само 8,6 мм в разгънато състояние с тънкост в сгънато състояние от само 17,4 мм. Както всички лаптопи ThinkPad, ThinkPad X1 Fold е преминал през строгите методи за тестване на Lenovo като част от стандартите MIL-STD-810H, за да осигури невероятно и безпроблемно изживяване за своите потребителии. Дори покритието от 100% рециклирани материали е подложено на множество тестове за издръжливост и надеждност.

Режимите са няколко:

• Класическият режим осигурява 12-инчов основен дисплей с екранна клавиатура в долната половина или опционалната пълноразмерна ThinkPad Bluetooth TrackPoint клавиатура.
• Пейзажен режим, или режим всичко в едно
• Портретният режим е нова функция
• Режим „книга“
• И накрая, таблетният режим

По-големият дисплей налага сериозен редизайн както на пантата, така и на самия панел, а това от своя страна позволява на сгъваемия OLED панел да бъде сгънат плосък както в отворен, така и затворен режим. Над двеста части се движат синхронно в дизайна на пантите, за да увеличат максимално последователността и издръжливостта на дисплея. Разработен е и нов интерфейс на дисплея, който разполага с функцията да сгъва неактивната зона в момент, в който не се използва, подобрявайки издръжливостта и функционалността на устройството. Хибридната рамка също претърпява редица промени във функцията в името на силно потребителско изживяване. Създадени са и набор от очакващи патент сгъваеми графитни елементи за разсейване на топлината в системата, които да осигурят изключително мощен дизайн без нужда от вентилатор.

Иновативната клавиатура включва наскоро въведеното приложение за бързо меню TrackPoint Communications, което предлага бърз достъп до функциите на камерата и микрофона. Налични са три USB Type C порта, включително два Intel Thunderbolt 4 порта, така че поне два да са винаги достъпни във всеки режим. Същият принцип важи за високоговорителите и микрофоните с три инсталирани високоговорителя Dolby Atmos и Dolby Voice, оптимизиращи производителността на микрофона и високоговорителя, използвайки пространствена аудио технология за изключителни конферентни изживявания.

ВLenovo е първата компания, която лансира подобрена версия на Intel Visual Sensing Controller (Intel VSC), захранван с AI чип. Функцията wake on approach автоматично разпознава потребителя, за да бъде системата винаги готова за използване. За допълнителна сигурност функцията onlooker detection уведомява потребителя за това дали някой наднича , за да запази информацията поверителна, а walk away lock се активира, когато потребителят напуска и заключва системата си, за да предотврати нежелан достъп.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *