Победителите от фотоконкурса на National Geographic – Истории в обектива

През изминалата седмица се проведе събитието „Истории в обектива“, организирано в партньорство от телевизионния канал National Geographic, списание National Geographic и поредицата на InGlobo „Ловци на истории“.

Четиримата членове на журито в националния конкурс на National Geographic – Вера Гоцева – Ломовера (ментор фотограф), Димитър Караниколов (пътуващ фотограф), Стоян Ненов (фото репортер), както и специалният гост на събитието Хайме Рохо (wild life photographer) преведоха гостите през различни преживявания, техники и процеси на снимане и споделиха какво се крие зад някои от най-въздействащите им кадри. Публиката имаше възможност да научи от тях кои са избраните за победители сред 5577-те снимки, подадени в категориите – „Животни“, „Хора“, „Пейзажи“ и „От високо“. Четирите най-добри кадъра ще бъдат публикувани в октомврийския брой на списание National Geographic.

Планинари

Големият победител в конкурса е Цветелин Илиев, със снимката „Планинари“ от посрещането на есенния изгрев от заслон Кончето в Пирин. Той спечели Samsung Galaxy S22 Ultra, както и National Geographic пътешествие с компанията G Adventures до Португалия.

Носител на „Наградата на публиката“ е Марио Чомаклийски, който спечели сърцата на аудиторията с кадър от село Старосел, озаглавен „Царственост и съблазън“. Победител в категория „Хора“ е Елисавета Чулкова с фотографията „Приготвяне на булка в Рибново“.

Антилопи гну пред Килиманджаро

За първи път у нас идва Хайме Рохо, фотограф на National Geographic със страст към дивата природа и опазването на околната среда. Рохо е старши стипендиант на Международната лига на природозащитните организации, попечител на фондация WILD и носител на редица престижни награди като World Press Photo и Wildlife Photographer of the Year.

Наградените фотографии са достъпни на: https://photocontestbg.natgeotv.com/winners

Ето и пълния списък на отличените:

Категория „Животни“
Победител – Антон Анестиев – „Антилопи гну пред Килиманджаро“
Подгласник – Иван Миладинов – „Дива Коза“

Категория „Хора“
Победител – Елисавета Чулкова – „Приготвяне на булка в Рибново“
Подгласник – Мартин Иванов – „Човечност“

Категория „Пейзажи“
Победител – Цветелин Илиев – „Планинари“ /Победител на конкурса/
Подгласник – Велико Карачивиев – „Fireflies fairy tale”

Категория „От високо“
Победител – Диляна Димова – „Жега“
Подгласник – Владислав Чанев – „Мрачно утро“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *