Европейски дебют на новия сгъваем Motorola razr 22

Няколко месеца след премиерата в Китай, дойде ред и за международния анонс на новия сгъваем смартфон на Motorola razr 22. Устройството предлага значителни подобрения спрямо предшественика си. Това включва значително по-висока производителност, много по-добра камера, по-голям помощен екран и значително подобрен механизъм.

razr 22 запазва познатата ни визия, но включва вече ги няма прорезът и брадичката към основния екран. Селфи камерата е в отвор а скенерът на отпечатъци е отстрани на корпуса. Заложено е на трето поколение Star Trail панта, която предлага почти невидима сгъвка и възможност за задържане под ъгъл, което пък разкрива повече софтуерни функционалности.

Моделът е с тегло 200 гр. и дебелина 7.62 мм в разгънато състояние. Освен флагманския чипсет Snapdragon 8+ Gen 1 има 8GB LPDDR5 RAM и 256GB УФС 3.1 памет за файлове, а батерията е с капацитет 3500 mAh (2800 mAh при предшественика му) с целодневна издръжливост 30 вата мощност на зареждане и съответното зарядно в комплекта.

Основният екран е OLED и с диагонал 6.7 инча, резолюцията е Full HD+, а честотата на опресняване е 144 херца. Помощният екран на капака е 2.7-инчов (800 x 573) OLED и може да показва повече информация. За селфита има 32MP камера, но за тази цел можете да използвате и основната камера. Тук подобрението е значително – 50MP сензор с OIS и 13MP с ултраширока леща, която е подходяща и за макро кадри.

Моделът предлага стерео високоговорители с Dolby Atmos, налична е сертификация IP52, eSIM + SIM, три микрофона, Wi-Fi 6e, USB Type-C порт и конструкция от метал и стъкло. Поддържа се системата ready for за безжична връзка с компютър или външен дисплей, което дава повече възможности за продуктивност. Има и Flex View функционалност, с която екранът се задържа отворен на половина.

В България моделът вече е наличен в Технополис с цена 2499 лв. Поне на този етап от компанията не предвиждат специализирани аксесоари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *