TP-Link с нови продукти в гамата за умния дом Tapo

TP-Link представи нови продукти за умния дом в линията си Tapo. Става дума за крушките Tapo L630 и Tapo L610, хъбът с вграден високоговорител Tapo H100, сензор за контакт Tapo T110, сензора за движение Tapo T100, ключовете Tapo S220 и Tapo S210 и бутона Tapo S200B.

В основата на цялата система е хъбът Tapo H100 с вграден високоговорител, който покрива целия дом, като поддържа устройствата винаги свързани чрез Wi-Fi. Ключов аспект на хъба Tapo H100 е значително намалената консумация на енергия, постигната при свързване на интелигентни устройства чрез безжичен протокол с ниска мощност в сравнение с Wi-Fi протокола, което позволява на захранваните с батерии сензори да имат 10 пъти по-дълъг живот от устройствата, използващи Wi-Fi. Хъбът може също така да управлява до 64 свързани Tapo устройства.

Сензорът за движение Tapo T100 има голям обхват на засичане до 7 метра при ъгъл от 120 градуса. 90 dB алармата на хъба Tapo H100 се координира със сензора, за да изпълнява и функцията за сигурност, когато засече движение. Сензорът може също така да уведомява потребителите чрез известия, когато засече движение, идеално за случаите, когато къщата е оставена празна.

По подобен начин сензорът за контакт Tapo T110 и Tapo H100 работят по същия начин като сензора за движение. Сензорът за контакт следи и разпознава кога прозорците или вратите са отворени или затворени и изпраща известия до вашия телефон. Може също така да се програмира така, че когато потребителите се приберат вкъщи, сензорът да задейства например светлините Tapo.

Крушките Tapo L630 и L610 могат да работят без хъб и предлагат опция за затъмняване, възможност за следене на количеството използвана енергия, консумират между 0,2 и 2,9 W и могат да се управляват чрез гласово управление директно от безплатното приложение TP-Link Tapo. Те могат също да бъдат програмирани за автоматизирано управление.

Наред с интелигентните крушки, смарт ключовете Tapo S220 и Tapo S210 могат да се монтират без необходимост от кабел и работят с две батерии AAA 1,5 V. Нещо повече, интелигентните ключове могат да се управляват дистанционно чрез приложението TP-Link Tapo или локално чрез гласов контрол и могат да бъдат програмирани за автоматизация.

Бутонът Tapo S200B дава възможност няколко продукта да се управляват едновременно чрез предварително зададено сензорно управление – натискане, двойно натискане или завъртане. Това позволява на потребителите да управляват множество светлини, електронни устройства и други джаджи на Tapo с един бутон, всички с ниска консумация на енергия и дълъг живот на батерията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *